Onmisbaar in de keuken: Donna Hay’s nieuwe klassiekers

Door  |  0 reacties

Dol op koken? Dan mogen de kookboeken van Donna Hay niet aan je verzameling ontbreken. En zeker een van haar nieuwste bijbels, Donna Hay, nieuwe klassiekers, niet. Dit is wat je met recht een kookbijbel noemt.

Over Donna Hay

Donna Hay nieuwe klassiekersDonna Hay is de beroemdste kookboekenauteur van Australië en haar succesvolle boeken worden over de hele wereld verkocht. Op mijn planken in de keuken pronken reeds Simple Dinners, Fresh en Light, No Time No Cook en Donna Hay, de basics.

Al haar gerechten zijn geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde kok. Klassieke gerechten in een modern jasje. Relatief simpel te maken en veelal ook nog eens niet tijdrovend. Ideaal als je een druk leven hebt.

Nieuwe klassiekers

Een van Donna’s meest recente boeken (hoewel al weer uit 2014) is Nieuwe Klassiekers. Al maanden is het een van mijn meest gebruikte boeken in de keuken.

Nieuwe klassiekers is een onuitputtelijke bijbel van meer dan 400 pagina’s. Meer dan 300 recepten, voorzien van prachtige foto’s. En zoals ik gewend ben van Donna Hay: eenvoudig, duidelijk & makkelijk. De verzameling recepten bevat favorieten van haar familie, oude bekende gerechten, maar natuurlijk ook nieuwe & verrassende gerechten van haar hand.

Ik heb deze recepten verzameld om een unieke collectie met klassiekers te creëren, allemaal voorzien van mijn eigen twist. Dit boek laat je zien hoe je oude favorieten aanpast door ze te combineren met moderne smaken en seizoensgebonden ingrediënten. En het laat je kennis maken met een compleet nieuwe aanpak in de keuken. Ik hoop dat dit basiskookboek je inspireert tot een volledig nieuwe lijst van klassiekers waarop je elke dag kunt terugvallen.

Het boek staat vol basisrecepten, stap voor stap foto’s en variatietips om klassieke gerechten aan te passen. Uiteraard ontbreekt ook een uitgebreide verklarende woordenlijst niet. Ook vind je bij hoofdgerechten direct de juiste bijgerechten. Dat scheelt je een hoop zelf samenstellen.

Wat kun je verwachten?

Je zou haast al je andere kookboeken weg doen, zoveel inspiratie voor lekkere etentjes bevat dit boek. Enkele van mijn favoriete hoofdgerechten uit Nieuwe klassiekers?

  • T-Bonesteak met tijm-knoflookboter, geserveerd met chips van aardpeer en aardappel met mosterdzout
  • Geroosterde eend met sinaasappel en jeneverbessen
  • Sashimi van kingfish met pittige ponzudressing
  • Rosbief met dragon en mierikswortel
  • Stoofpotje van zeevruchten met knoflook en dragon

En omdat ik van desserts (liefst met chocolade!) echt nooit genoeg kan krijgen, is met name het laatste deel van het boek favoriet bij mij:

  • Brownietaartjes met chocolade en frambozen
  • Chocoladefondantcakejes met gesmolten pindakaas
  • Gezouten truffels van pure chocolade
  • Zonsondergang-granita (geen chocolade, maar goddelijk!)

Een uniek cadeau, voor jezelf of een ander

Toegegeven: het is niet het goedkoopste kookboek, maar voor die € 45,- kun je wel bezuinigen op heeeeel veel andere kookboeken. Want die heb je nauwelijks meer nodig. Daarbij is dit boek allesbehalve basic te noemen: het is een luxe uitgevoerde, gebonden editie in zo’n groot formaat dat het letterlijk een koffietafelboek is. Een geslaagd cadeau. Of je hem nu aan een ander of jezelf geeft.

Titel: Nieuwe klassiekers
Uitgeverij: Van Dishoeck
Prijs: € 45,-

Bekijk op bol.com

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *