De kinderwet

Door  |  0 reacties

De Kinderwet neemt je mee in de wereld van rechter Fiona en de overtuigingen van een doodzieke jonge Jehova’s getuige. Het privéleven van Fiona ligt van het een op het andere moment overhoop. Deze combinatie zorgt voor een boeiend geschreven roman.

Waar De Kinderwet over gaat

Kinderwet, Ian McEwanIn De Kinderwet maken we kennis met rechter Fiona Maye die net van haar echtgenoot te horen heeft gekregen dat hij het (op 60-jarige leeftijd) tijd vindt voor een open huwelijk. Als Fiona aangeeft hier niet voor open te staan vertrekt hij.

Ze stort zich vol overgave op een ingewikkelde zaak. Een doodzieke jongen van 17 weigert een noodzakelijke bloedtransfusie omdat dit in strijd is met zijn geloof als Jehova’s getuige.

Omdat ze zeer zorgvuldig wil zijn bij haar besluitvorming zoekt ze de jongen, ondanks dat dit niet gebruikelijk is, op in het ziekenhuis. Dat bezoek is een bijzonder moment voor beiden. Er ontstaat zelfs een soort band tussen beiden. Een band die grote gevolgen zal hebben.

Wat wij vonden van De Kinderwet

De Kinderwet is geen luchtig romannetje dat je tussen neus en lippen weg leest. Het is een roman die je aandacht nodig heeft en zeker ook verdient. Het verhaal is indrukwekkend geschreven en maakt dat je geboeid wilt verder lezen.

Niet bekend met Jehova’s getuigen en hun overtuigingen? Na het lezen van dit boek ben je een stuk verder en snap je de complexiteit van deze zaak en hoe lastig de beslissing voor rechter Fiona is.

De ontwikkelingen in het privéleven van Fiona zorgen voor een afwisseling die het verhaal ten goede komt. En tot slot; De Kinderwet kent een verrassend einde.

Dit boek ging met mij mee op vakantie en las ik lekker languit op bed voor het slapen gaan in een paar dagen uit. Wil jij ‘m ook mee op jouw vakantie? Je kunt De Kinderwet bestellen bij Bol.com.

Titel: De Kinderwet
Auteur: Ian McEwan
Uitgeverij: Harmonie
Prijs: € 22,50

Bekijk op bol.com

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *