Komkommertijd? 9x komkommer recepten

Door  |  0 reacties

Komkommer is het hele jaar door heerlijk en past overal bij maar in de zomer is komkommer ideaal want lekker fris, gezond en makkelijk te verwerken. Bijvoorbeeld in de negen komkommer recepten die wij voor je vonden. Kijk je mee?

“De komkommertijd is een slappe tijd, waarin weinig zaken gedaan worden, dus in de maand augustus, als er veel komkommers zijn en de handel over het algemeen niet zeer levendig is”, aldus F.A. Stoett. Prima. Maar het gaat ons nu vooral om al het lekkers dat je met komkommer op tafel kunt zetten. Anders dus als de standaard plakjes of reepjes. Kijk je mee naar deze komkommer recepten?

Komkommer recepten

Alles over komkommer recepten

1. Hoewel deze komkommerrolletjes met gerookte zalm er kunstig uitzien zijn ze best eenvoudig te maken. Je gasten zijn vast onder de indruk.

2. Gaan die rolletjes toch net even boven de pet, maar vind je de combinatie wel een goed idee? Zo kan het ook. Net even iets eenvoudiger te maken.

3. Word je dorstig van al die lekkere komkommer recepten? Dan is er deze munt-komkommer-limonade! Heerlijk fris tijdens een warme zomerdag.

4. Komkommerbakjes met bacon en ui. Lekker fris én hartig ineen. Perfect voor een hapjesbuffet of als voorafje.

5. Picknicken met de kids? Verras ze dan eens met deze komkommer-broodstokjes. Wedden dat ze in no time op zijn.

6. Zoetzure komkommer-noodles als eens geprobeerd? Ziet er uit als spaghetti maar is gemaakt van komkommer. Kinderen vinden dit fantastisch. Je maakt ze eenvoudig met een spiralizer.

7. Wil je wel aan de zoetzure-komkommer maar gaan die noodles je te ver? Je kunt ook kiezen voor deze variant.

8. Ben je wel in voor iets totaal anders dan anders? Dan is deze komkommer-basilicum-sorbet wellicht iets voor jou om te proberen.

9. Koude komkommersoep…. klinkt misschien gek maar tegelijk ook wel weer erg verfrissend en zomers. Lekker met dille en knapperige croutons.

Welke lijkt jou het allerlekkerst? Of ga je deze komkommer recepten stuk voor stuk uitproberen? Eet smakelijk!

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *