De hartslag van een ander

Door  |  0 reacties

De hartslag van een ander vertelt het verhaal van Wouter Duinisveld, een gezonde en sportieve jonge vent totdat een virusinfectie zijn hart verwoest. Indrukwekkend in het kwadraat.

Waar gaat ‘De hartslag van een ander’ over?

Hartslag van een anderIn november 2006 voelt Wouter zich grieperig en krachteloos. Met wat rust gaat het wel over,denkt hij. Maar hij knapt maar niet op. Zes weken eerder liep hij nog een halve marathon, nu komt hij met moeite niet verder dan 300 meter wandelen. Er is iets goed mis. Uiteindelijk gaat hij naar het ziekenhuis om foto’s te laten maken en wordt hij acuut opgenomen omdat zijn hart er ieder moment mee kan stoppen. De diagnose is virale myocarditis. Bij Wouter dusdanig ernstig dat alleen een harttransplantatie nog uitkomst kan bieden.

Dat donorhart krijgt Wouter uiteindelijk in oktober 2007. In de tussentijd balanceert hij regelmatig op het randje van leven en dood. Hij leeft een tijd zonder hartslag omdat zijn hart in te slechte conditie verkeert en de functie door een extern apparaat wordt overgenomen. Bizar maar hoe mooi dat dit apparaat bestaat. Nu het donorhart een feit is, krijgt Wouter letterlijk een tweede kans in het leven. Hoewel hij iedere dag veel medicijnen (met nare bijwerkingen) moet slikken en zijn levensverwachting  beperkt is, denkt hij in mogelijkheden in plaats van beperkingen.

Voordat Wouter ziek werd wilde hij al de triatlonsport beoefenen. En dat gaat hij doen, mét donorhart. Stap voor stap, beetje bij beetje werkt hij aan zijn conditie. Tijdens een verre reis naar Nieuw-Zeeland realiseeert hij zich dat zijn lichaam er klaar voor is. Klaar om grote inspanningen te kunnen leveren. Vanaf dat moment staat alles in het teken van die hele triatlon doen. Tijdens de weg daar naartoe krijgt Wouter nog regelmatig met terugslagen te maken maar ook daar zet hij zich weer overheen. Op 6 juli 2014 gaat zijn ultiem sportdroom in vervulling als hij de finish haalt van de befaamde Ironman in Frankfurt.

Wat ik van het boek vond?

Ik ben diep onder de indruk van dit boek. Van het feit dat dit eigenlijk iedereen kan overkomen. Maar zeker ook van het doorzettingsvermogen en de instelling van Wouter. Wouter is vastberaden om uit het leven te halen wat er voor hem in zit. En respect voor de mensen om hem heen zoals zijn (inmiddels) vrouw, ouders en anderen die hem door dik en dun steunen en helpen zijn doelen te bereiken. En tussen alle ziekenhuisbezoeken en het sporten door wordt Wouter ook nog vader van twee kinderen. Een inspirerend boek!

Titel: Hartslag van een ander
Uitgeverij: Lucht
Prijs: € 16,95

Bekijk op bol.com

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *