Lekker luchtig: 9x meringue recepten

Door  |  0 reacties

Schuimkransjes kennen we allemaal wel. Meestal overal goed verkrijgbaar rond de feestdagen, al dan niet met spikkels. En schuimgebak heet dus meringue en is heel eenvoudig zelf te maken. Reden voor ons om negen meringue recepten op te zoeken die je het water in de mond doen lopen.

Een meringue is gedroogd schuim, met stijfgeklopt eiwit en suiker als belangrijkste ingrediënten. En omdat dat een vrij neutrale smaak geeft kun je er alle kanten mee op. Behalve schuimkransjes is de pavlova bijvoorbeeld ook een bekend schuimgebak dat er spectaculair uitziet.

Het mag duidelijk zijn dat meringue mierzoet is maar ook lekker luchtig. Kijk je mee naar de negen meringue recepten die wij vonden?

Meringue recepten

Alles over deze meringue recepten

1. Deze meringue kisses zijn redelijk eenvoudig te maken en in iedere kleur die je leuk vindt. Leuk bij een high tea!

2. Weet niet hoe het bij jou werkt, maar wij denken gelijk aan Kerst bij het zien van deze chocolate dipped peppermint meringues. Wel zo lekker dat je ze prima het hele jaar door kunt eten!

3. Speciaal voor de Nutella-fans zochten we deze chocolate swirl meringues uit met Nutella-slagroom. Onweerstaanbaar toch?

4. Een lekker toetje met meringue? Probeer dit typisch Engelse dessert eens: Eton mess met aardbeien.

5. Nog zo’n geweldig dessert met schuimgebak, oftewel meringue, is pavlova. Op allerlei manieren te decoreren maar deze met zomers fruit ziet er wel heel mooi uit.

6. Banoffee pavlova… dat klinkt als goddelijk. En als calorieënbom, dat ook. Maar geef toe, dit ziet er toch geweldig uit?

7. Chocolade en mint is een fijne combinatie die vooral in Engeland heel populair is. Denk aan after eight. Deze chocolate mint meringues doen het vast heel goed bij de koffie/thee.

8. Geef jij je gasten graag een eigen dessert? Probeerde deze mini-pavlova’s met bosbessenjam eens. Je maakt gegarandeerd een goede indruk.

9. En tot slot in de serie meringue recepten: deze mocha-chocolate-chip-meringues doen mij denken aan vroeger. Mijn vader was dol op schuimkransjes in de smaak mokka. Gevalletje jeugdsentiment dus.

Nummer 9 is bij mij veruit favoriet. Heb jij al een favoriet uit deze meringue recepten gekozen?

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *