Pruimentijd: 9x pruimen recepten

Door  |  1 reactie

Hollandse pruimen zijn er volop in de maanden juli tot en met oktober. Heb jij, of ken jij iemand met, een pruimenboom in de tuin? Dan zijn deze pruimen recepten een aanrader om te maken de komende tijd.

Pruimen zijn niet heel lang houdbaar. Eet of verwerk ze dus zo snel mogelijk als ze rijp zijn. Je kunt ze echter ook heel goed invriezen; wassen, halveren, ontpitten en in de vriezer. Maak er daarna wanneer het je uitkomt deze lekkere pruimen recepten mee.

Pruimen recepten

Alles over deze pruimen recepten

1. Gegrilde kaneelpruimen met mascarpone, vanillehoning en geroosterde pijnboompitten. Het is een hele mond vol om uit te spreken, maar dat geeft niks toch als je deze op je bordje krijgt?

2. Voor de overvloed aan pruimen van je eigen pruimenboom, die je uit pure ellende in de vriezer hebt gestopt, is er dit heerlijke plum crumble recept. Heerlijk met een bol ijs.

3. Zou jij nee zeggen tegen een stuk(je) van deze pruimentaart met marsepein? Wij niet in ieder geval. Is onbeleefd toch als iemand zo z’n best heeft gedaan…

4. Een recept om citroen-pruimensorbetijs zelf thuis te maken. En dat sorbetijs doet het dan vast weer heel goed bij de plum crumle.

5. Je komt past echt verrassend uit de hoek bij de visite met deze gekruide pruimen custard cake die er ook nog eens prachtig uitziet.

6. Deze pruimen amandel galette hoeft er niet perfect uit te zien. Dat rommelige randje hoort juist. Een van de pruimen recepten die geschikt is voor ongeoefende bakkers.

7. Omdat we de naam zo leuk vinden vertalen we ‘m niet: plum slump. Een heerlijk dessert dat veel weg heeft van een cobbler.

8. Als je van gekkigheid echt niet meer weet wat je met de pruimenoogst aan moet kun je er altijd nog jam van maken. Pruimen-vanille jam bijvoorbeeld. Lekker!

9. En jawel hoor, daar is hij weer… de mojito! Dit keer een pruimen-kokos-mojito. Speciaal voor redacteur Laura omdat ze er zo van houdt.

Vorig jaar maakte ik o.a. pruimencake en pruimenjam. Dit jaar ga ik aan de slag met deze pruimen recepten. Welke ga jij als eerste maken?

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

1 reactie

  1. Marion

    13 augustus 2015 at 08:28

    Wat een heerlijke recepten. Het proberen waard.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *