De wereld van Seth

Door  |  0 reacties

Kinderen en dronken mensen spreken de waarheid. In het laatste geval niet altijd charmant (en handig), maar in het eerste geval… Lang leve eerlijkheid bij kinderen. En zeker als ze zulke leuke dingen zeggen als Seth.

Wie is Seth?

Seth is een jongetje van vijf jaar. Met een open blik en een vermogen om op een unieke manier over de wereld na te denken. Zijn moeder Hanna deelt zijn filosofische gedachtengangen en zijn vaak onbedoeld grappige opmerkingen op een eigen Facebook-pagina, welke de naam De wereld van Seth draagt.

Zit Seth hier zelf op te wachten?

Ja, niet alleen zijn moeder vind het geweldig om de avonturen en opmerkingen van Seth te delen. Ook Seth vindt het leuk, met name om de vele reacties te lezen. Allemaal speciaal voor en over hem. Zelf zegt hij erover: ‘Omdat ik grappig ben. En lief. En ook megastoer. Zal ik eens laten zien dat ik een tornado kan zijn?’

Enkele voorbeelden van Seth

Omdat ze te leuk zijn om niet te delen én omdat we zeker weten dat je daarna meteen de pagina van Seth gaat liken (en dat gunnen we hem!), selecteerden we een aantal van zijn recente uitspraken. Geniet!

Kijk, verliefd zijn is trouwen en kussen en dat soort dingen. Liefde is dat iemand van wie ik hou een wedstrijd speelt en dat hij dan wint en dat ik dan ook blij ben.

Seth (net 3) rent zo hard als hij kan heen en weer door de gang. Ik verstuur een paar mailtjes. Seth rent nog steeds. ‘Wat ben je aan het doen, Seth?’ ‘Sethje even bezig’. Na een kwartier verschijnt een uitgeput jongetje in de deuropening. Met teleurgesteld gezicht: ‘Mama, kan niet op schaduw staan hè?’

Seth en ik lopen door Leiden. Het waait heel hard. Hand in hand worden we nog net niet weggeblazen. ‘Het stormt hè’, zegt Seth. ‘Het stormt echt heel hard. Misschien is de storm wel waar het verhaal over gaat.’ ‘Het verhaal?’ vraag ik. ‘Het verhaal van ons leven. We leven in een verhaal. Tot iedereen dood is. Tot wij dood zijn. Dan is het boek uit.’

Meer lezen van Seth? Snel die pagina volgen! >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *