Lekker makkelijk: 9x maaltijdsoep recepten

Door  |  0 reacties

De zomervakantie loopt op z’n eind en het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur. En daarmee ook de vaak onpraktische tijden voor voetbaltrainingen, zwemles en judo. Een grote pan maaltijdsoep biedt uitkomst. Van te voren klaar te maken en iedereen in het gezin kan eten wanneer dat uitkomt. Wij zochten negen lekkere maaltijdsoep recepten voor je uit. 

Een maaltijdsoep is niet heel veel anders als ‘gewone’ soep behalve dat het vaak om een wat stevigere en beter gevulde soep gaat. Met een lekker stukje brood, en eventueel een kruidenbotertje, erbij heb je op deze manier een makkelijke, gezonde en voedzame maaltijd. En als er overblijft, heb je gelijk een fijne lunch voor de volgende dag.

Maaltijdsoep recepten

Makkelijke maaltijd? Kies voor deze maaltijdsoep recepten

1. We beginnen met een preisoep: onwijs gezond, lekker en een fijne oppepper moet zijn.

2. Tomatensoep-liefhebber? Dan is deze variant met basilicum, pijnboompitten en parmesan een leuke variatie op de standaard versie.

3. Vegetarisch of zin een vleesloze dag? Probeer dan eens deze voedzame kruidige linzensoep.

4. Deze extra gevulde kippensoep ziet er ook heerlijk uit. Fijn om thuis te komen en hier een kom van voorgeschoteld te krijgen toch? Even je partner lief aankijken vanavond?

5. Aardappelsoep al eens geprobeerd? Zo niet dan ga je dit recept vast een keer proberen: Loaded Potato Soup met roomkaas, bacon en jalapeno. Jum!

6. Dé maaltijdsoep bij uitstek is toch wel de oer-Hollandse erwtensoep. Doet het altijd goed met roggebrood en katenspek.

7. Liever een Oosters maaltijdsoep recept? Kokosmaaltijdsoep met vis en noedels voldoet aan deze wens.

8. En we blijven nog even in de Oosterse hoek met deze maaltijdsoep met noedels en garnalen.

9. Ben jij toch meer van de Mexicaanse keuken? Dan klinkt Mexicaanse bonensoep met tortillastengels vast ook heerlijk.

Als je nog geen soepfan was dan word je dat vanzelf als je aan de slag gaat met deze maaltijdsoep recepten. Eet smakelijk!

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *