Volkshotel Amsterdam: hot & happening

Door  |  0 reacties

Heb jij een weekendje eigen hoofdstad op de planning staan en verblijf je graag in bijzondere & hippe hotels? Dan is het Volkshotel in Amsterdam wat voor jou.

Over het Volkshotel Amsterdam

Ongetwijfeld ga je als eerst op zoek naar een hotel in het stadscentrum, langs de Dam, bij de Kalverstraat of rond de Negen Straatjes. Niet doen! Amsterdam-Oost is the place to be en vanaf daar ben je ook binnen no time in de stad. Zeker als je verblijft in het Volkshotel aan de Wibautstraat. Binnen een paar metrohaltes (en het metrostation is letterlijk voor de deur) sta je op Amsterdam Centraal. Het Volkshotel is gevestigd in het pand waar vanuit jarenlang de Volkskrant werd gemaakt. Vorig jaar zomer opende het haar deuren als hotel, met het volgende motto:

Volkshotel is een plek voor alleenstaande moeders. Maar ook voor makelaars en punckrockers. Voor dandy’s en dichters. Afwassers en onderwaterlassers. Voor biologen, arbeiders, nachtvlinders en kunstenaars. Kortom: voor iedereen. Het Volkshotel creëert ontmoetingen. En de ontmoetingen creëren het Volkshotel. Dit is een hotel van het volk. Dit is het volkshotel.

Het Volkshotel getest

Volkshotel Amsterdam Zoekend naar een hotel voor een weekendje Amsterdam om de man (die 40 werd!) te verrassen, werd ik door Anne de Buck (Amsterdam-liefhebber in hart en nieren) gewezen op het Volkshotel. Hoewel de standaard kamers er al super uitzagen, besloot ik voor een themakamer te gaan. In dit geval de White Bike Room. Slapen in een bakfiets (ja echt!), een bad met een geweldig uitzicht over Amsterdam én gratis leenfietsen.

De kamer voldeed in alle opzichten aan de verwachtingen, maar het Volkshotel is meer dan enkel je hotelkamer. Op de zevende verdieping heb je een dakterras met geweldig uitzicht. Hier kun je terecht voor het ontbijt, een borrel (met hapjes) in de middag en diner. In de late uurtjes verandert het restaurant in een club. Op de achtste verdieping mag je als gast gebruik maken van de hottub en sauna, met eenzelfde geweldige uitzicht.. Op de begane grond vind je daarnaast de Werkplaats; ook hier een en al gezelligheid, zeker op vrijdagavond. Chillen in een hangstoel, je haar laten knippen in de lounge, massages: het kan allemaal.

Tips voor een weekendje Amsterdam

Ik werk in Amsterdam, maar hoe goed ken je Amsterdam dan? Niet! Toch enkele tips van ons geweldige weekendje weg. Want hoe verleidelijk het ook is om in het Volkshotel te blijven, er is zoveel meer:

  • Voor het lekkerste gebak ga je naar De Drie Graefjes, om de hoek van de Dam. Red velvet taart, mmmm!
  • Shopliefhebbers; vergeet de Kalverstraat. Ga winkelen in de Negen straatjes, welke je rond de Prinsen- en Herengracht vindt. De leukste boetiekjes en eettentjes.
  • Voor fine dining ga je naar Julius Bar & Grill, van de bekende chefkok die kookt op big green eggs.
  • Voor lekker eten kun je ook heel goed in Amsterdam-Oost zijn, bijvoorbeeld bij Smokin’ Barrels. Wat er uitziet als een simpele Ierse pub blijkt een restaurant met geweldig vlees te zijn. Surf ’n Turf to the max: hamburger & kreeft.
  • Een dagje relaxen en even weg uit de drukte van de stad? Plan in een dagje sauna in Spa Zuiver. De hamam behandelingen zijn er goddelijk.

Benieuwd naar het Volkshotel Amsterdam? Bekijk de website >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *