9x IKEA hacks: fleur je interieur op met deze DIY-projecten!

Door  |  0 reacties

Hij is er weer… de nieuwe IKEA-gids! Altijd heerlijk als die ‘s ochtends weer op de deurmat ligt. Het is een boek vol met inspiratie waar je toch ook wel heel hebberig van wordt. Nu is IKEA natuurlijk zelf al heel goed in het produceren van de hipste en meest verrassende spulletjes, maar het kan nog unieker.

Blogs, Pinterest, Instagram; het internet staat vol met gave IKEA hacks. Dit zijn manieren die mensen gevonden hebben om een vaak simpel en goedkoop product van IKEA zelf op een goedkope manier nog wat extra op te leuken. Zo is jouw meubelstuk of woonaccessoire ineens geen dertien in een dozijn meer, maar een unieke creatie die er toch echt uitziet alsof hij veel meer gekost heeft. Wij zochten negen gave en eenvoudige IKEA hacks voor je uit, succes!

9 x IKEA hack

Aan de slag met deze toffe IKEA hacks

1. Koop een eenvoudige witte plank zoals de EKBY JÄRPEN (€ 17,99) en schilder de poten in goud of een andere gave kleur! (via The Glitter Guide)

2. Een simpele KLUBBO salontafel (€ 79,95) maak je superhip door de bovenkant te beplakken met marmer decoratiepapier. (via Poppytalk)

3. De goedkope witte BYGEL roltafel (€ 29,95) zou ik in eerste instantie zo voorbijlopen, maar na een likje gouden verf is het ineens een wel heel gaaf barretje! (via History in High Heels)

4. De strakke MALM ladenkast(€ 79,95) is een echte klassieker. Houd je van de minimalistische witte look maar wil je net een extra touch toevoegen? Sugar & Cloth bedacht deze gave en zeer simpele IKEA hack met leren handvatten.

5. Neem de BONDIS wandklok (€ 14,95) en een leren riem van bijvoorbeeld H&M en je hebt ineens een gaaf uniek item aan je muur hangen. (via La Maison d’Anna G)

6. De FOTO hanglamp (€ 9,99) is verkrijgbaar in zilver en een aantal hippe pastelkleuren. Door het koord te versieren met juten touw (zo simpel kan het zijn!) krijg je een gaaf industrieel resultaat. (via Design Sponge)

7. Op zoek naar een stylish en goedkoop nachtkastje? Koop een eenvoudig KALLAX kastje (€ 14,95) plus een setje mooie tafelpoten en voila! Deze en meer IKEA hacks vind je bij Sugar & Cloth.

8. Het BEKVÄM opstapkrukje is slechts € 9,99 en met een beetje verf in de ombre trend wordt het ineens een gaaf bijzettafeltjes of nachtkastje. (via Emily Benziger)

9. Heb je een welbekende KALLAX kast (voorheen EXPEDIT) in je huis staan? Maak er een eyecatcher van met wat verfroerstokjes. Juist, verfroerstokjes! Amy Krist haalde er gratis een flink aantal op bij een bouwmarkt, lakte ze in een aantal verschillende houttinten en plakte ze op de kast. Wat een resultaat!

Van welke IKEA hacks vind jij het resultaat het mooiste?

Reacties

Lisa (26) woont voor haar werk als online marketeer en tekstschrijver in het bruisende Londen. Ze houdt enorm van eten en koken en is graag creatief bezig. Verder brengt ze vele uren online door, vooral op zoek naar nieuwe muziek, unieke vondsten op Etsy en inspirerende interieurfoto`s en recepten op Pinterest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *