Tender app: liefde gaat door de maag!

Door  |  0 reacties

Is eten jouw grote liefde? Dan is de app Tender misschien iets voor jou! De naam van deze app lijkt verdacht veel op het immens populaire Tinder en dat is geen toevalligheid… Swipe je bij Tinder voor mogelijke dates, met Tender swipe je voor gerechten!

Hoe werkt het?

Tender

Het concept van Tender is simpel. Je logt in op de app en krijgt vervolgens recepten in je scherm te zien. Vind je het een lekker recept? Dan swipe je naar rechts en wordt het recept opgeslagen in jouw persoonlijke kookboek. Vind je het recept maar niets? Door naar links te swipen wordt een recept weggegooid. En krijg je een nieuwe voorgeschoteld.

Alle recepten die je bewaart kun je op ieder moment terugvinden in jouw kookboek, die ook een handige zoekfunctie heeft.

Een gevarieerd menu

In de database van de app staan allerlei recepten die verzameld zijn vanuit alle uithoeken van het internet. Voor het recept van een bepaald gerecht wordt je dan ook doorgestuurd naar de betreffende blog of website waar het recept origineel gepubliceerd werd.

Handig om te weten: door bij de recepten over je scherm naar links te swipen krijg je een menu waarbij je voor een bepaalde categorieën zoals toetjes en kipgerechten kunt kiezen. Zo blijft je zoektocht relevant!

Getest!

Zelf probeerde ik de app even uit en het is erg verslavend! Het is een leuke manier om inspiratie op te doen wanneer je even niet weet wat je moet koken en om zo zelf een online kookboek samen te stellen. Wat mij tegenviel aan de app was dat niet alle foto’s er even smakelijk uitzien, veen groot verschil met bijvoorbeeld Pinterest. Verder heb ik nog niet kunnen vinden hoe ik recepten uit mijn kookboek verwijder, wat ik niet erg handig vind. Wees dus kritisch met naar rechts swipen!

Tender is zowel voor Android als iOS gratis te downloaden. Wat vind jij ervan? Een goede app of verwacht je toch niet helemaal dat het succes van Tinder geëvenaard zal worden?

Reacties

Lisa (26) woont voor haar werk als online marketeer en tekstschrijver in het bruisende Londen. Ze houdt enorm van eten en koken en is graag creatief bezig. Verder brengt ze vele uren online door, vooral op zoek naar nieuwe muziek, unieke vondsten op Etsy en inspirerende interieurfoto`s en recepten op Pinterest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *