9x goddelijke tiramisu recepten

Door  |  0 reacties

Nodig gasten uit, zorg voor tiramisu als toetje en je ziet altijd goed. Maar laten we eens afwijken van de klassieke tiramisu. Check deze goddelijke tiramisu recepten.

Voor wie tiramisu wel kent van smaak, maar er eigenlijk weinig over weet, even wat weetjes op een rij.

  • Tiramisu is een van oorsprong Italiaans dessert, dat voor het eerste in 1980 voorkwam in de Italiaanse woordenboeken. Het recept komt uit Veneto.
  • Biscuit, cacao, mascarpone, koffie en ei zijn de hoofdingrediënten van tiramisu. Vergeet ook niet de drank. Officieel is dit marsalawijn, maar er zijn ook varianten met rum, koffie, cognac, advocaat of Amaretto bijvoorbeeld.
  • De naam tiramisu betekent letterlijk ‘Trek mij omhoog’, wat je kunt vertalen naar ‘Beur mij op’ of ‘Maak mij blij’. Tiramisu werd dan ook vaak aan herstellende zieken gegeven. Wij zijn vooral van mening dat het prima troostvoer is bij relatiedilemma’s, problemen op het werk of ruzie met je beste vriendin.

Kennis in je opgenomen? Tijd om aan de slag te gaan met de tiramisu recepten die we voor je selecteerden. Lastig waar te beginnen, ze zijn allemaal goddelijk lekker!

Tiramisu recepten

Alles over deze tiramisu recepten

1. Hoewel de zomer ten einde loopt, kan ijs nog prima. Het hele jaar door als je het ons vraagt. En zeker als het gaat om zelfgemaakt tiramisu ijs.

2. Tiramisu net even anders serveren, dat doe je met deze tiramisu in a jar. Een van de makkelijkere tiramisu recepten in dit lijstje.

3. Over troostvoer gesproken: brownies moet je altijd in de vriezer hebben liggen voor momenten dat je je rot voelt. Neem deze tiramisu brownies bijvoorbeeld.

4. Samen dippen tijdens het dessert? Vergeet de chocoladefondue! Onze favoriet uit al deze recepten is deze tiramisu dip.

5. Alleen al van de foto loopt het water je in de mond, snel deze tiramisu cake maken dus!

6. Chocolademousse, tiramisu mousse; mousse als dessert is altijd goed! En dit tiramisu recept is ook nog eens heel makkelijk te maken.

7. Combineer zomerse aardbeien met klassieke tiramisu en je krijgt het beste zomer-dessert in tijden!

8. Deze moet óók wel in jouw favoriete lijstje van tiramusi recepten staan: een combi van cheesecake en tiramisu. Over goddelijk gesproken.

9. En van al deze tiramisu recepten bewaar ik de beste natuurlijk voor het laatst: een combi van witte chocolade en tiramisu. En frambozen zodat je tenminste nog het gevoel hebt dat er iets gezonds tegenover de vele calorieën staat.

Van welk van deze tiramisu recepten loopt jou het water in de mond?

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *