Mijn Berlijn: reisgids met geweldige tips van een insider

Door  |  0 reacties

Berlijn is dynamisch en bruisend. Het is een van de grootste culturele steden van Europa en een stad vol contrasten. Elke wijk heeft zijn eigen karakter en hoe vaak je er ook naar toe gaat je kunt er elke keer iets nieuws ontdekken…

Heb ik me laten vertellen althans. Ik moet tot mijn schande bekennen – en dat voor iemand die in de reiswereld werkt – dat ik nog nooit in Berlijn ben geweest. Als echte koukleum en zonliefhebber boek ik liever een tripje naar het zuiden. Maar na het lezen van het reisboek Mijn Berlijn is de stad weer een stukje hoger op mijn immense reis-wensenlijstje komen staan.

Mijn Berlijn reisgidsHoe ‘Mijn Berlijn’ tot stand kwam

Mijn Berlijn is geschreven door Marjolein van der Kolk (1987) die in reisbloggersland een grote bekende is. Na een half jaar stage te hebben gelopen in Berlijn, besloot ze zich hier definitief te vestigen; de aantrekkingskracht van de stad was te groot.

In 2007 besloot ze dat ze de vele adresjes die zij ontdekten in Berlijn graag wilde delen. Ze startte Berlijn-blog.nl. Met deze blog mag zij inmiddels 60.000 bezoekers per maand ontvangen, een cijfer waar wij enkel jaloers op kunnen zijn. In navolging van haar blog is daar nu haar boek, Mijn Berlijn.

Wat je kunt verwachten van ‘Mijn Berlijn’

Marjolein deelt graag haar passie voor Berlijn met de rest van de wereld. In Mijn Berlijn neemt ze je dan ook mee op ontdekkingstocht. Ze verklapt al haar favoriete adresjes, geheime tips en weetjes. Het boek is hiermee geschikt voor zowel reizigers die Berlijn voor het eerst aan doen als reizigers die al vaker in de Duitse stad zijn geweest. In beide gevallen zul je buiten de gebaande paden treden en optimaal genieten van Berlijn.

In Mijn Berlijn wil ik je het Berlijn laten zien dat mijn hart heeft veroverd. De stad die me altijd keuzestress bezorgt omdat er zo veel te doen is, maar me ook weer zo op m’n gemak kan stellen, omdat het niet uitmaakt wie je bent, wat je doet of hoe je eruitziet. Laat me je voorstellen aan de stad met de vele gezichten. – Marjolein

Marjolein rekent in het boek direct af met het beeld dat veel mensen hebben van Berlijn: grauw! Als je het boek pagina voor pagina mist kun je niet anders concluderen dat het een hippe, bruisende stad is. En ik kan niet wachten om het zelf te gaan ontdekken. Wie gaat er mee?

Titel: Mijn Berlijn
Auteur: Marjolein van der Kolk
Uitgeverij: Xander Uitgevers
Prijs: € 17,95

Bekijk de reisgids Mijn Berlijn op bol.com
(ook verkrijgbaar als e-book)

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *