Favoriete podcasts: de leukste luisterprogramma’s voor onderweg

Door  |  0 reacties

Podcasts zijn een soort opgenomen radioprogramma’s zonder muziek. In deze tijden van HD video’s, music in demand, Netflix en smartphones voelt het bijna als een stap terug om alleen maar naar iets te luisteren. Toch kan het heerlijk ontspannend, inspirerend en ontzettend leuk zijn!

Onderweg naar je werk, in het vliegtuig op weg naar je vakantiebestemming, wanneer je niet kunt slapen of tijdens het doen van die saaie afwas… er zijn ontzettend veel momenten waarop je perfect even naar een podcast kunt luisteren. Mijn telefoon staat al vol en ik deel hier mijn negen (Engelstalige) favorieten met je!

podcasts

Alles over deze podcasts

1. Serial is een van de meest bekende podcasts en haalde vorig jaar met haar hoge luistercijfers wereldwijd het medianieuws. In Serial duikt journaliste Sarah Koenig in een oude moordzaak. Zit de juiste dader wel vast? Intrigerend vanaf de eerste aflevering!

2. In de podcast StartUp legt Alex Bloomberg de ups en downs van het beginnen van zijn eigen bedrijf (hoe toepasselijk, een podcast productiebedrijf!) vast. Heel erg eerlijk, grappig en interessant! Inmiddels is er een tweede seizoen waarin een startende datingwebsite wordt gevolgd.

3. BurntToast is de podcast van de populaire website Food 52 waar je als foodies je hart kunt ophalen. In de podcast behandelt de Food52 redactie allerlei onderwerpen, van het eten van lunch op kantoor tot de beste kookboeken.

4. Mystery Show is een heerlijke podcast die enorm verslavend is! Iedere aflevering probeert de host Starley Kine een bestaand mysterie op te lossen. De kleinste dingen blijken grote verhalen in zich te hebben…

5. Molly en Matthew, de hosts van Spilled Milk, zijn serieuze namen in de Amerikaanse voedselindustrie, maar daar merk je niet altijd is van. Iedere aflevering proeven en bespreken ze op hilarische wijze allerlei ingrediënten en gerechten.

6. Een podcast over geld klinkt vrij saai, maar in Planet Money wordt je meegenomen op een reis langs marketing, bedrijven vanuit de gevangenis en robots die ons werk overnemen. Super interessant, voor iedereen toegankelijk en op een hele leuke manier gebracht.

7. In de Podcast Science VS wordt iedere aflevering op luchtige wijze bekeken of een populair onderwerp of bewering zich standhoudt tegen de wetenschap. Zijn vrouwen emotioneler en is suiker echt zo slecht?

8. Reply All is een show over het internet. Van verhalen over hoe Amish het internet ontdekken tot Twitteren met de president van Ecuador. In leuke verhalen ontdek je de meest bijzondere hoekjes van het internet.

9. Ted Talks zijn al jaren een begrip. Beluister de verhalen van inspirerende mensen vanuit de hele wereld nu ook via podcast.

Je kunt de podcasts allemaal gratis beluisteren via iTunes of via een speciale podcast app die je op je telefoon of tablet installeerd zoals PocketCasts. Heb jij een favoriete podcast?

Reacties

Lisa (26) woont voor haar werk als online marketeer en tekstschrijver in het bruisende Londen. Ze houdt enorm van eten en koken en is graag creatief bezig. Verder brengt ze vele uren online door, vooral op zoek naar nieuwe muziek, unieke vondsten op Etsy en inspirerende interieurfoto`s en recepten op Pinterest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *