A Gift of Miracles

Door  |  1 reactie

Wat als je moeder overlijdt als je slechts één jaar oud bent en je geen enkele herinnering aan haar hebt? Wat als je zoveel jaar later de kans krijgt haar alsnog te leren kennen? Het overkomt Darcy in A Gift of Miracles.

Als je een fervent Netflix-gebruiker bent, dan heb je vast hetzelfde probleem als ik: het is soms lastig om nieuwe, leuke films te vinden omdat je er al zoveel hebt bekeken. En dan kan het op een saaie zondag gebeuren dat je toch die ene film met slechts twee sterren gaat kijken. Gek genoeg kunnen die nog wel eens verrassen. Bleek toen ik A Gift of Miracles onlangs aanzette.

Waar ‘A Gift of Miracles’ over gaat

A gift of MiraclesNa een zware storm is de zolder van Darcy’s ouderlijk huis ondergelopen. Samen met haar vader probeert ze de schade te overzien en bij het uitpakken van alle natte dozen komt ze een notitieboekje tegen van haar moeder.

Tegelijkertijd is ze bezig om af te studeren en haar begeleider Nathan geloof dat dit een signaal is. Ze moet de mensen die in het boekje staan gaan opzoeken. En ze moet die mensen geven wat haar moeder zou geven volgens dat boekje.

Stukje bij beetje leert Darcy haar moeder kennen, al is dat niet altijd even makkelijk…

Romantisch, hartverwarmend & ontroerend

Op het moment dat ik de film ging bekijken had deze slechts twee sterren op Netflix. Ik vermoedde nog even dat dit lag aan het feit dat de film nieuw is en nog amper sterren heeft gekregen, maar ook IMDB is niet erg scheutig met een 6,6. Toch is het voor romantische zielen, die houden van ontroerende films, een must see. Pak dan wel de zakdoekjes erbij als je snel huilt, want die zul je nodig hebben.

Qua voorspelbaarheid had de film een tikkeltje beter gekund; het einde had ik zelf ook nog kunnen bedenken. En jij ook. Maar de verhaallijnen, de ontdekkingen die Darcy doet, de niet-zo-toevallige ontmoetingen maken dat je af en toe een arm om Darcy heen wilt slaan. En stiekem ook een beetje jaloers bent op het feit dat zij daar naast Nathan schittert. Wat een cutie!

Oh en koester de herinneringen die je zelf hebt aan je ouders, als iets blijkt uit deze film dan is dat het wel….

Bekijk A Gift of Miracles op Netflix >>

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

1 reactie

  1. Vivian

    4 september 2015 at 19:27

    Deze ga ik zeker eens uitproberen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *