Het Parijs Dieet

Door  |  0 reacties

Het is voor velen van ons een never ending story; op gewicht blijven. En vooral tijdens de vakantieperiode waar we net met z’n allen uit komen rollen. Weer terug in het dagelijkse ritme kan het dan wel eens zo zijn dat de weegschaal je onaangenaam verrast. Wil je daar iets aan doen maar zoek je nog een methode die bij je past? Lees mee wat wij van Het Parijs Dieet vinden.

Jean-Michel Cohen is de meest vooraanstaande voedingsexpert van Frankrijk. Hij heeft een zeer succesvolle praktijk waar hij mensen met een eetprobleem helpt. Daarnaast is Jean Michelle ook online goed bezig; ruim 500.000 vast cursisten coacht hij via zijn website om van overgewicht af te komen. En hij schreef ook de nodige boeken over voeding en afvallen waarvan er wereldwijd maar liefst 1,25 miljoen exemplaren verkocht zijn.

Het Parijs Dieet: eet als de Fransen en blijf slank!

Maar hoe doen die Fransen dat dan? Goede vraag! Volgens Jean-Michel Cohen ligt het geheim in bewust genieten van wat je eet, zonder bepaalde voedingsgroepen uit te sluiten. En dan is er zelfs ruimte voor af en toe wat chocola, pasta of wijn. Het Parijs Dieet bestaat uit drie fasen:

  1. Caféfase: een korte kickstart, een optionele fase, waarin je tot een pond per dag zult afvallen. Deze fase mag maximaal tien dagen duren.
  2. De Bistrofase: om twee tot drie weken te doen, je zult 8 tot 11 pond afvallen
  3. De Gourmetfase: hiermee zul je de eerste maand gemakkelijk nóg 8 tot 11 pond afvallen en daarna gedurende minstens drie maanden elke maand nog eens 6 tot 9 pond.

Wat kun je verwachten van Het Parijs Dieet?

Het Parijs dieetVoordat het echte (dieet)werk begint neemt Jean-Michel de tijd om je te vertellen over zijn ervaringen en geeft je inzichten over hoe overgewicht ontstaat bijvoorbeeld. Aan de hand van de uitgebreide uitleg en de drie fases kun je zelf bepalen welke fase voor jou het meest geschikt is. Het boek bevat maar liefst 325 eenvoudig te bereiden recepten en handige tips en checklists. Het Parijs Dieet is onderverdeeld in de vier delen Bestrijd de bolle buik, Het Parijs Dieet, De drie fasen en Je leven lang op gewicht. Er is ook aandacht voor herkenbare zaken als ik heb trek, ik wil wijn, chocola en brood en dit heeft kraak noch smaak.

Ben jij de extra (vakantie)kilo’s zat? Dan is Het Parijs Dieet wellicht de moeite waard. Je kunt het boek bestellen via Bol.com.

Titel: Het Parijs Dieet
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers
Prijs: € 14,95

Bekijk op bol.com

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *