Landelijke Appelplukdag: ga je mee appels plukken?

Door  |  1 reactie

Ben jij al eens naar de Landelijke Appelplukdag geweest? Met tassen en kratten door de boomgaard struinen en de mooiste, grootste én lekkerste appels zelf te plukken. En dan vervolgens met talloze kilo’s appels (en vaak ook peren) weer naar huis. 

Wij gaan ieder jaar appels plukken. Met het gezin en/of met vrienden. En ieder jaar denken we eenmaal thuis ‘dat komt nooit op’ maar ieder jaar gaat het sneller dan verwacht toch op. Misschien ook omdat ik dan extra veel ga bakken; appelflappen, appeltaart, apple crumble…. Nou ja, je snapt mijn punt.

Wat kun je verwachten van de Landelijke Appelplukdag?

De Landelijke Appelplukdag wordt georganiseerd door de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) om fruitteelt in Nederland onder de aandacht te brengen. Behalve de zelfpluk, organiseren de fruittelers vaak nog meer leuke activiteiten zoals proeverijen en leuke bezigheden voor kinderen. Hierdoor wordt het een super leuk uitstapje. Dus rubberlaarzen mee en appels plukken tijdens de Landelijke Appelplukdag!

Waar kun je appels plukken?

De kans is groot dat er een fruitteler in jouw omgeving is die zijn boomgaard openstelt voor de zelfpluk. Een heel bekende plek hiervoor is de Olmenhorst in Lisserbroek. Daar kun je van zaterdag 19 september t/m zondag 25 oktober zelf peren en appels plukken! Behalve het plukken is er nog zoveel meer leuks te beleven op de Olmenhorst. Je kunt er zelfs overnachten…

Wij gaan zelf meestal naar Fruithal Smits in Zeewolde. Zeewolde is voor ons vlakbij; voor ons de ideale plek om talloze kilo’s appels plukken. Het pluktreintje (ja, dat bestaat!) brengt je naar de bomen waar je appels plukken mag, er is vaak een springkussen voor de kinderen en een imker die verse honing verkoopt. En ook hier kun je peren plukken.

De Landelijke Appelplukdag (of eigenlijk dagen) vindt dit jaar plaats op zaterdag 19 en zaterdag 26 september.
Kijk waar je in jouw omgeving kunt appels plukken tijdens de Landelijke Appelplukdag >>

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

1 reactie

  1. Vivian

    14 september 2015 at 12:25

    O dit klinkt stiekem wel heel leuk, jammer dat het niet zo praktisch is voor mij haha.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *