My New Roots: van blog naar boek

Door  |  0 reacties

Sarah Britton begon in 2007 een blog met de titel My New Roots. Nu, acht jaar later, verschijnt haar boek met dezelfde titel. Een boek vol met inspirerende plantaardige recepten voor ieder seizoen. En dat zijn er in haar geval vijf in plaats van vier.

Zoals Sarah zelf omschrijft is My New Roots begonnen met een tomaat. Deze specifieke tomaat was afkomstig van een biologische boerderij in Arizona. De smaakexplosie die deze tomaat teweeg bracht in haar mond heeft haar leven veranderd. Stadsmeisje dat ze was deed dat moment haar heroverwegen om op de boerderij te blijven. In de jaren die daarop volgden, behaalde ze haar diploma voor holistisch voedingsdeskundige, liep ze in New York een Deen tegen het lijf die haar man werd en ging ze in Denemarken aan de slag in een vegetarisch restaurant.

Door een ongeluk van haar man, waardoor ze hem een tijd moest verzorgen, was ze genoodzaakt ontslag te nemen en had ze ineens meer tijd om te bloggen. En zo ging My New Roots een eigen leven leiden en werd haar blog een geweldig succes. En haar eerste boek zal dat ongetwijfeld ook worden.

Wat kun je verwachten van My New Roots?

My New Roots, Sarah BrittonSarah eet en kookt met de seizoenen. Niet met de standaard vier seizoenen, maar met vijf: lente, vroege zomer, nazomer, herfst en winter. De zomer is in tweeën gedeeld omdat er in de vroege zomer een heel ander aanbod is als in de nazomer. Logisch wel eigenlijk. Na een uitgebreide inleiding waarin ze toelicht hoe haar pad naar dit boek is geweest, besteed ze aandacht aan enkele essentiële technieken zoals het bereiden van gedroogde bonen en het maken van ghee (een Indiase vorm van geklaarde boter).

Daarna beginnen de talloze recepten in het seizoen lente. Ieder seizoen is vervolgens weer onderverdeeld in de categorieën ontbijt, kleine verleidingen, hoofdgerechten en zoete lekkernijen. De recepten bieden voldoende keuze, variatie en absoluut prachtig beeldmateriaal.

Tot slot neemt Sarah je nog bij de hand om je te helpen bij het vullen van je voorraadkast. Alle recepten zijn overigens plantaardig. Maar een heleboel zijn prima te combineren met een stukje vis of vlees voor de liefhebber.

Onze favoriete recepten?

De recepten uit My New Roots zien er allemaal prachtig uit. Wij vielen echter als een blok voor:

 • Ontkiemde wilde rijst met pistachenoten en lentegroenten
 • Kokosmaankronen
 • Brosse brokken met zonnebloempitten
 • Bomvolle ontbijtbonken
 • Calzones met gekaramelliseerde ui, olijven en palmkool
 • Rauwe blondies
 • Kokosmelkpudding met blauwe bessen
 • Meloenade met munt
 • Zonsondergangsalade met paarse wortels en gegrilde maïs
 • Bosbodempizza’s
 • Chocoladechili met tien specerijen
 • Crumble met peer, appel en braam
 • Banoffeetaart
 • Swingende biet met sinaasappel

Een prachtig boek om op een regenachtige zondag mee op de bank te kruipen om vervolgens vol inspiratie je boodschappenlijstje voor de komende week te maken. 

Titel: My New Roots
Auteur: Sarah Britton
Uitgever: Karakter Uitgevers
Prijs: € 24,99

Bekijk My New Roots op bol.com

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *