Betaal wat je zelf wilt in het nieuwe GEEF Café Amsterdam!

Door  |  2 reacties

Gezond en lekker eten voor iedereen, dat is de missie van GEEF Café. Niets bijzonders? Nee, maar de manier waarop dit nagestreefd wordt, is bij dit café wél heel uniek. Je betaalt hier namelijk wat je zelf kunt en wilt missen!

GEEF Café bestond al enige tijd in Rotterdam. Na een succesvolle test en een dito crowdfundingactie opent het nu ook haar deuren in Amsterdam. En daarmee is onze hoofdstad weer een uniek adresje rijker.

GEEF Cafe

Eerlijkheid duurt het langst

GEEF Café is een restaurant, maar meer nog dan dat is het een sociaal project. Niets in het restaurant heeft een prijs; jij bent zelf verantwoordelijk voor het bepalen van jouw prijs. Initiatiefneemster Judith Manshanden en haar zakenpartners Laura Schön en Rogier Charles hopen zo dat iedereen die zich het kan veroorloven ruim genoeg betaalt, zodat mensen die wat minder te besteden hebben ook goed(kop)e maaltijd kunnen krijgen.

Geniet hier dus niet alleen van heerlijk eten en een avondje uit, maar help ook iemand die het wat minder breed heeft! Wanneer je het moeilijk vindt om een prijs te bepalen legt het personeel je met liefde meer uit over de kosten van het gerecht.

Om te onderzoeken of het concept zou werken werd er een proef gedaan in Rotterdam. De kosten van het draaiende houden van het bedrijf werden gedekt, er werd geld binnengehaald via een crowdfundingactie en GEEF Café won de Join Our Core Competion van Ben & Jerry’s. Het resultaat? Er wordt nu gezocht een vaste locatie in Amsterdam!

Wat je er zoal kunt eten

Op de menukaart staan veel duurzame producten. Zo wordt het grootste deel van de maaltijden bereid met seizoens- en biologische producten van lokale ondernemers. Daarnaast worden er ook ‘waste’  fruit en groenten verzameld om mee te koken.

Lekker eten én een steentje bijdragen aan de maatschappij… ik vind het een geweldig idee! Ga jij ook een tafeltje boeken bij GEEF Café?

Houd de website van GEEF Café in de gaten voor de opening >>

Reacties

Lisa (26) woont voor haar werk als online marketeer en tekstschrijver in het bruisende Londen. Ze houdt enorm van eten en koken en is graag creatief bezig. Verder brengt ze vele uren online door, vooral op zoek naar nieuwe muziek, unieke vondsten op Etsy en inspirerende interieurfoto`s en recepten op Pinterest.

2 reacties

  1. Vivian

    24 september 2015 at 19:50

    Hé wat leuk, hier wil ik wel een keertje naartoe!

  2. Laura

    24 september 2015 at 20:09

    Leuk he? Staat op mijn bucketlist om een keer te mogen bezoeken. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *