Not that kind of girl

Door  |  1 reactie

Lena Dunham werd wereldberoemd als de producer en hoofdrolspeelster van de Amerikaanse hitserie Girls. In haar boek Not that kind of girl geeft ze zichzelf nog verder bloot. Het boek is overzicht van al haar hersenspinsels, een aanrader voor alle fans van Lena!

Waar gaat ‘Not that kind of girl over’ over?

Lena Dunham, Not that kind of girlNot that kind of girl is een soort verzameling van persoonlijke essays over Lena’s leven. Ze vertelt onder andere over haar eerste liefdes, haar problemen met haar gewicht en gevoelens van eenzaamheid en depressie. Zo komen haar bezoekjes aan haar gynaecoloog uitgebreid aan bod, leer je alles over haar ontmaagding en worden ook wilde universiteitsfeestjes uitgebreid beschreven.

Iedereen die weleens een aflevering van Girls gezien heeft weet dat Lena zichzelf niet te serieus neemt en graag grenzen overschrijdt. Ook dit boek staat vol van eerlijkheid, zelfspot en hilarische momenten.

Wat vindt de media?

Sommige Amerikaanse media hadden wat moeite met hoe Lena in het boek over onder de andere seksualiteit praat, maar ze kreeg toch vooral enorm positieve reviews. De New York Times noemde het zelfs een van de beste tien boeken van het jaar en het stond op de bestsellerlijst van dit iconische medium. Lena wordt door haar werk door velen gezien als de stem van haar generatie.

Wat vond ik van ‘Not that kind of girl’?

Ik heb erg genoten van het boek! Iedereen weet dat opgroeien niet altijd rozengeur en manenschijn is en ik vond het verfrissend om te lezen hoe Lena haar pubertijd heeft ervaren. Haar humoristische invalshoek en de korte essays maakten dat het boek lekker weg las. Bedenk wel of deze autobiografische stijl en de directheid van Lena zijn wat jij leuk vindt om te lezen, anders kan het wat tegenvallen.

Titel: Not that kind of girl – Levenslessen om (vooral niet) op te volgen
Auteur: Lena Dunham
Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
Prijs: € 19,95

Bekijk Not that kind of girl op bol.com

Reacties

Lisa (26) woont voor haar werk als online marketeer en tekstschrijver in het bruisende Londen. Ze houdt enorm van eten en koken en is graag creatief bezig. Verder brengt ze vele uren online door, vooral op zoek naar nieuwe muziek, unieke vondsten op Etsy en inspirerende interieurfoto`s en recepten op Pinterest.

1 reactie

  1. Vivian

    26 september 2015 at 15:47

    Niet echt mijn soort boek, maar ik vind het wel bijzonder hoe open ze is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *