World Vegetarian Day: de lekkerste vegetarische gerechten

Door  |  0 reacties

Vandaag zetten we de lekkerste groenten en granen in het zonnetje, het is namelijk World Vegetarian Day! Steeds meer mensen eten bewust minder of geen vlees, vanwege sociale aspecten zoals dierenrechten en klimaat.

Of je nu vegetariër bent of gewoon wel eens dagje zonder vlees wilt, met deze negen vegetarische recepten ontdek je dat je vlees helemaal niet hoeft te missen! Van de lekkerste bonenburger tot een smaakvolle reis naar Thailand…

Vegetarische gerechten

Alles over deze vegetarische gerechten

1. Bij een hamburger draait normaal alles om het vlees, maar deze vegetarische versie met zoete aardappel en kikkererwten is om te smullen! Maak het af met een exotische tahini yogurt en alle toppings die je zelf wilt om de perfecte veggie burger te bouwen.

2. Verse aubergines en tomaten, parmezaanse kaas en mozzarella… deze goddelijke Italiaanse ingrediënten maken alles super smaakvol! De Jamie Oliver Aubergine Parmigiana is een soort lasagne die je eenvoudig maakt en altijd smaakt!

3. Pad Thai is een populair Thais noodlegerecht dat vaak met garnalen gemaakt wordt. Deze Pad Thai van de blog Pinch of Yum bevat enkel noten en groeten, smaakt net zo lekker en ziet er prachtig en kleurrijk uit!

4. Het Israëlische ontbijtgerecht Shakshuka is een pan vol met rode paprika, ui, ei en heel veel exotische kruiden. Eet het met een stuk vers brood voor een heerlijke maaltijd in de ochtend, middag of avond!

5. Met couscous kun je alle kanten op. Ik ben fan van deze variant met kikkererwten en pompoen uit de oven!

6. Het heerlijke van koken met veel groenten is de prachtige kleuren die het oplevert. Deze rode kool en feta quiche ziet er geweldig uit en is ook nog eens heel eenvoudig te bereiden!

7. Een vegetarische pasta hoeft zeker niet saai te zijn. Deze paddenstoelen pasta bereid je in de oven en wordt super smeuïg met een bloemkool- en kaassaus.

8. Falafel is een van mijn favoriete, vegetarische gerechten. Ik heb jaren gezocht naar het perfecte recept en dit recept van Felicity Cloak is mijn absolute favoriet! Het geheim? Gebruik droge kikkererwten en tuinbonen.

9. Een makkelijk vegetarische gerecht dat iedereen kan maken is deze spinazie en courgette lasagne. Vervang de lasagnebladeren door dungesneden courgette, voeg tomaten en drie soorten kaas toe en je hebt een smakelijke, Italiaanse maaltijd!

Zelf eet ik bijna wekelijks falafel, couscous en shakshuka. Welke van deze vegetarische gerechten is jouw favoriet?

Reacties

Lisa (26) woont voor haar werk als online marketeer en tekstschrijver in het bruisende Londen. Ze houdt enorm van eten en koken en is graag creatief bezig. Verder brengt ze vele uren online door, vooral op zoek naar nieuwe muziek, unieke vondsten op Etsy en inspirerende interieurfoto`s en recepten op Pinterest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *