Pink Ribbon: ook wij gaan voor roze

Door  |  0 reacties

Oktober is roze! Want oktober is de maand van de borstkanker én van Pink Ribbon. Zullen we samen voor nog meer roze zorgen deze maand? Ten slotte is iedere (nou ja bijna iedere) vrouw dol op roze, zeker wanneer er een mooie gedachte achter zit.

Waar dat roze lint vandaan komt? In de Verenigde Staten is het niet ongebruikelijk een lint met een onderscheidende kleur te kiezen als symbool voor een actie. In 1991 kreeg elke deelneemster aan de New York City Race een roze lint opgespeld om te attenderen op borstkanker. Rond die tijd werkte de hoofdredacteur van het dames-gezondheidsblad Self, onderdirecteur van de cosmeticahandel Estée Lauder, aan een nummer over borstkanker. Zij stelden voor om linten te gaan verspreiden via cosmeticawinkels en kozen daarvoor de felroze kleur. Wij vinden dat ze dat prima gekozen hebben en zochten negen super leuke roze producten voor je uit.

Pink Ribbon roze producten

Alles over deze roze producten

1. Vergeet jij wel eens de planten water te geven? Dat gaat vast niet meer gebeuren als je deze XL-gieter in knalroze een mooi plekje in huis geeft.

2. Leuk voor de meisjes kinderkamer! Een knalroze skippy koe. Hebben ze die toevallig ook voor volwassenen?

3. Niks fijner dan op een kille zondag zo’n lekker behaaglijke hoodie aantrekken. En de hoodies van Superdry zijn er in talloze vrolijke kleuren waaronder Pink Ribbon roze.

4. Mocht je nog van de ‘papieren’ agenda zijn en op zoek zijn naar een nieuwe voor komend jaar; deze roze filofax is een echte eye catcher.

5. Lekker hangen en relaxen is altijd fijn na een lange dag. Op deze knalroze Fatboy zitzak lukt dat meer dan prima.

6. Leuke post in de brievenbus blijft leuk. Dit roze kaartje met mooie boodschap maakt het nog leuker om te sturen én te ontvangen.

7. Met dit vrolijke horloge van Ice Watch om je arm blijf je checken hoe laat het is. En hij matcht bij bijna iedere outfit. Zo niet dan toch.

8. Een fijne sjaal is onmisbaar. Deze fijne sjaal van POM Amsterdam heet heel toepasselijk ‘double pink’. Hebben!

9. Boodschappen doen moeten we toch, dus waarom niet met deze vrolijke knalroze shopper waarmee je ook nog de stichting Pink Ribbon steunt.

Of je nu dol bent op roze of niet er zit vast voor jou ook een item tussen deze roze producten die ‘hebben’ roept.

Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *