Tony Chocolonely: al 10 jaar smullen zonder schuldgevoel

Door  |  3 reacties

Chocolade is toch wel de guilty pleasure van de meeste vrouwen. En wanneer het om chocolade gaat is een van de favorieten toch wel vaak het fair trade merk Tony Chocolonely. Ken jij deze heerlijke chocoladerepen al? Het bedrijf viert dit jaar haar tienjarig jubilieum en dat gaat gepaard met enkele verrassende en feestelijke limited edition smaken. Ontdek hier meer over Tony Chocolonely, maar wees gewaarschuwd: verslavingsgevaar!

Tony of euh… Teun

De Nederlandse onderzoeksjournalist Teun (Tony!) van de Keuken ontdekte in 2003 hoe slecht de situatie echt is voor de mensen die op cacaoplantages al onze bekende chocoladerepen fabriceren. Hij besloot daarom om zichzelf voor het gerecht te slepen. Say what? Om aandacht te krijgen voor de problematiek at Teun op televisie zeventien repen chocolade en gaf zichzelf aan als chocoladecrimineel. Om echt verschil in de wereld te maken besloot hij uiteindelijk om zelf ‘s werelds allereerste (lonely!) slaafvrije chocoladereep te produceren en het succesvolle Tony Chocolonely was geboren.

Chocoladerepen om van te smullen

Tony Chocolony repenTony Chocolonely is om een aantal redenen om te smullen. Ten eerste kun je er op vertrouwen dat de reep is geproduceerd onder fair trade omstandigheden en dat smaakt toch lekkerder.

Daarnaast bestaat het assortiment naast de klassiekers zoals melk en puur ook uit een aantal verrassende smaken die ieder seizoen variëren, bijvoorbeeld bananen walnoot, meringue kers en sinaasappel rozemarijn. Ook aan feestdagen wordt altijd gedacht, zo zijn er Tony paaseieren en liggen ook de chocoladeletters voor Sinterklaas weer in de winkel.

Afgelopen maand werden de heerlijke limited edition smaken van dit najaar gepresenteerd: puur amandel zeezout en melk popcorn discodip! Beide zijn superleuk ingepakt als een cadeautje, speciaal voor Tony’s tienjarig jubileum. Hebbuh!

Verkrijgbaarheid

Heb je inmiddels al zin gekregen om een echt Tony te proeven? De repen zijn verkrijgbaar in diverse winkels, waaronder De Bijenkorf, Waar!, Wereldwinkels en Jamin. Je kunt ze natuurlijk ook bestellen via de Tony webshop.

Ik kan in ieder geval niet wachten om de melk popcorn discodip variant te proeven! Heb jij een favoriete Tony Chocolonely smaak?

Reacties

Lisa (26) woont voor haar werk als online marketeer en tekstschrijver in het bruisende Londen. Ze houdt enorm van eten en koken en is graag creatief bezig. Verder brengt ze vele uren online door, vooral op zoek naar nieuwe muziek, unieke vondsten op Etsy en inspirerende interieurfoto`s en recepten op Pinterest.

3 reacties

 1. sammie

  15 oktober 2015 at 16:04

  Ik heb de popcorn discodip al uitgeprobeerd (hij is zelfs al op) en hij is erg lekker! Zeker een aanrader 🙂 Hoop dat hij in het assortiment blijft 🙂

 2. Claire

  15 oktober 2015 at 16:58

  OK, die popcorn discodip moet ik hebben 😀
  Ik wou dat ik kon vinden waar die in België verkocht worden!!

 3. Annelies

  16 oktober 2015 at 10:14

  Ik moet ze echt eens gaan proeven. Ik heb er nog nooit een gehad!! *shame on me*

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *