Good Food Book #2: ’t aller- aller- allergoedste kookboek!

Door  |  0 reacties

Het is vandaag Wereldvoedseldag. Een perfecte dag voor de lancering van het Good Food Book #2 door stichting FDBCK. Deze stichting zet zich in voor kinderen in een van de armste landen ter wereld, Malawi. En een deel van de opbrengsten van het boek gaat dan ook naar deze kinderen!

Good Food Book (zowel de eerste als de tweede versie) is een boek van uitgeverij FDBCK, uitgesproken als ‘feedback’. Bij FDBCK draait het om delen. Ze maken leuke, positieve producten. En de opbrengst gaat naar het World Food Programme.

Bij elk FDBCK product kun je precies zien hoeveel schoolmaaltijden je doneert. Zo zorgt elke verkochte ansichtkaart voor één schoolmaaltijd, elke verkochte tas voor twintig schoolmaaltijden en elk verkocht Good Food Book voor maar liefst veertig schoolmaaltijden. Die maaltijden gaan via het WFP naar schoolkinderen in Malawi.

In Good Food Book #2 vind je 50 recepten van topkoks, BN’ers en foodies. Wij werden nieuwsgierig en mochten daarom vast een kijkje nemen in het boek.

Wat kun je verwachten van Good Food Book #2?

Good Food BookAllereerst kun je favoriete recepten verwachten van bekende mensen als Robert Kranenborg, Pauline Weuring (van Uit Pauline’s Keuken), Martijn Krabbé, Herman den Blijker, Guus Meeuwis en Jonnie.

Bij alle recepten vind je een foto en persoonlijke quote van de persoon die het recept heeft aangeleverd en natuurlijk een mooie foto van het gerecht zelf. Foto’s waardoor je zeker weten meer dan de helft van de recepten gelijk wilt maken.

Het kookboek kent een lekker overzichtelijke indeling: Breakfast & Lunch, Dinner, Chic, BBQ en Sweets & Snacks.

Onze favoriete recepten?

Ik overdrijf niet, het Good Food Book #2 staat echt vol met aanraders en de komende tijd ga ik dus heel wat recepten uitproberen. Neem bijvoorbeeld onderstaande recepten…

  • Dutch Baby van Yvette van Boven: “Dit is ons ultieme weekendontbijt.”
  • Salade met geroosterde bietjes en geitenkaas van Pauline Weuring: “Salades eet ik het hele jaar door, want ook met wintergroenten zoals bietjes kun je prima salades maken.”
  • Broodje bal ‘Juul Style’ van Erik van Loo: “Dit is de lievelings-gehaktbal van mijn zoon Julien.”
  • Slowcooked Spareribs van Ron Blaauw: “Dit is echt een typisch gerecht voor de zondagmiddag.”
  • Bread & Butter Pudding van Bas Wiegel: “Deze puddinkjes kun je eigenlijk elk seizoen maken.”
  • Choco-explosie van Janny van der Heijden: “Geen ‘slank’ dessert, maar wel erg lekker.”

Wij zijn fan van Good Food Book #2. Wat een leuk en lekker boek met net zulke lekkere recepten. En als je dan weet dat je met het kopen van ’t aller- aller- allergoedste kookboek 40 kinderen in Malawi aan een voedzame maaltijd op school helpt (dus eten én onderwijs)… Bestellen!

Titel: Good Food Book #2
Uitgever: FDBCK
Prijs: € 14,99

Bekijk op bol.com

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar. Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *