Tonki: jouw mooiste (Instagram)foto’s aan de muur

Door  |  1 reactie

Met de populariteit van Instagram zijn ook de online services voor wat betreft deze foto’s afdrukken als paddenstoelen uit de grond geschoten. En soms zitten daar pareltjes tussen. Zoals Tonki.

Wat is Tonki?

Tonki is een van oorsprong Italiaans bedrijf dat foto’s levert op het beste gerecyclede karton. En nu snap ik dat je niet meteen warm loopt bij het idee van gerecycled karton; want komen je foto’s daar wel mooi op uit? Haak alsjeblieft niet meteen af, want Tonki is geweldig. En milieuvriendelijk. En betaalbaar!

Tonki’s worden geleverd als klein pakketje karton van 10 gram en met een afmeting van slechts 25 x 25 cm. Een bouwpakketje dat je eenvoudig en snel (maar met beleid) in elkaar zet. Klaar om op te hangen aan je fotomuur of om op dat ene leuke plankje te zetten. Check hieronder in het filmpje hoe leuk!

Tonki getest!

Als fotograaf – check ook eens www.perfectportret.nl – ben ik altijd nieuwsgierig naar nieuwe fotoproducten. Maar ik ben ook wel een beetje sceptisch. Ik werk met de beste fotolabs voor mijn klanten en de consumenten-afdrukservices zijn nu niet altijd je-van-het. Maar gelukkig mocht ik van Tonki hun service gratis testen zodat ik met eigen ogen de kwaliteit, maar ook hun uploadservice kon testen. Fijn!

Om de test goed uit te voeren, selecteerde ik een zwart/wit en een kleurenfoto. Ik liep als fotograaf tegen een kleine belemmering aan; mijn foto’s bleken te groot bij uploaden. Niet heel gek; Tonki is vooral gemaakt voor de gebruikers met mobiele telefoons. Ik verkleinde ze direct en voor ik het wist waren mijn Tonki’s besteld. Nog geen week later werden ze bezorgd. Je kunt trouwens bij het uploaden foto’s van je harde schijf inladen, maar ook direct van Facebook of Instagram halen. Ideaal!

Het in elkaar zetten gaat snel, maar vereist wel enig beleid. Het is en blijft karton en als je het te snel wilt doen of een stap overslaat dan valt hij het niet lekker in elkaar. De gouden tip vind je eigenlijk al in het filmpje hierboven: zorg dat je eerst alle vouwranden goed voorvouwt. Dan kan het niet misgaan.

Het resultaat? Een tof fotolijstje van gerecycled karton dat eigenlijk in elke inrichting past. Ik ga voor een fotowand met op zijn minst 10 Tonki’s. En dan ben je nog altijd voordeliger uit dan met een goed schilderij. Een Tonki kost je namelijk slechts € 9,99. Meer tegelijk bestellen is wel verstandig vanwege de verzendkosten.

Enthousiast geworden? Ga vliegensvlug naar de website van Tonki >>

 

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

1 reactie

  1. Annelies

    21 oktober 2015 at 10:39

    Wat ziet dat er leuk uit zeg!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *