World Pasta Day: 9x pasta recepten

Door  |  0 reacties

Vandaag vieren we wereldwijd dat pasta bestaat. Het feit dat simpel deeg wordt omgetoverd tot allerlei leuke vormen die we kunnen combineren met vrijwel alles. En omdat het vandaag World Pasta Day is zochten wij negen pasta recepten uit die niet heel alledaags maar wel heel lekker zijn. Kijk je mee?

Inmiddels zijn er meer dan 600 verschillende vormen pasta die hun naam vaak danken aan de vorm; spaghetti (touw), vermicelli (kleine wormpjes), tortellini (kleine gebakjes), conchiglie (schelpen). En pasta vinden we eigenlijk wel terug in iedere voorraadkast. Omdat het nu eenmaal lang houdbaar is en je er snel een voedzame maaltijd mee op tafel zet.

Pasta recepten

Alles over deze pasta recepten

1. Dé favoriet bij ons thuis: pasta broccoli e salsiccia. Ik gebruik altijd volkoren of spelt tagliatelle en geitenkaas als afwijking op het recept. En ze eten er hun vingers nog net niet bij op.

2. Met deze pastataart van rigatone, flespompoen, gorgonzola en salie zet je iets echt bijzonders op tafel.

3. Pasqualina is eigenlijk bedoeld als paasgerecht maar geloof me, dit is het hele jaar door lekker. Als voorgerecht of als hoofdgerecht.

4. Spaghetti vongole is een klassieker waar heel veel mensen dol op zijn. Met dit recept van Jamie maak je je visite dus vast heel blij.

5. Wat dacht je van lasagane met zalm, garnalen en spinazie? Als afwisseling op het standaard lasagne recept.

6. Kaasravioli in citroen basilicum botersaus… klinkt als het perfecte comfort food na een lange dag.

7. Een pastasalade is ook altijd een goed idee. Zeker als je veel eters hebt. Deze tortellini salade met onder andere, rode ui, feta en rodewijn dressing ziet er heerlijk uit.

8. Een dagje geen vlees? Dan is deze romige pasta met knoflook, kruiden en paddenstoelen een heel goed idee toch?

9. Pasta als eenpansgerecht. Dat klinkt ideaal. En lekker ook met onder andere zongedroogde tomaten, mozzarella en pancetta als ingrediënten.

Ik ga vanavond voor nummer 6. Lijkt me heerlijk. En jij, welke van deze pasta recepten kies jij? 

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *