De Oppas: zoete wraak na 13 jaar?

Door  |  0 reacties

Omdat wraak zoet is. Dertien jaar nadat Kim onterecht voor moord op haar oppaskindje wordt opgepakt, probeert ze alsnog de waarheid boven tafel te krijgen. En ze blijkt niet de enige. Jet van Vuuren komt met De Oppas weer met een verrassend goede thriller.

Waar ‘De Oppas’ over gaat?

De oppas, Jet van Vuuren13 jaar geleden: Kim is de vast oppas van Max en Suze, maar of ze daar echt geschikt voor is? Ze houdt niet van kinderen, ze rookt en blowt en ze doet het ook nog eens met de getrouwde buurman Anton, de zijn bedlegerige vrouw Dorien zat lijkt te zijn.

Als op een dag de kleine Suze verdwijnt en haar dode lichaam in de tuin van Kim wordt gevonden, heeft de politie snel het onderzoek rond. Ondanks dat Kim zegt dat ze het niet heeft gedaan, en ondanks dat Max dit bevestigt, verdwijnt ze achter de tralies.

Heden: Kim is na dertien jaar vrij. Ze keert terug naar haar ouderlijk huis en probeert via Anton haar gelijk te halen. Ook Max heeft de gebeurtenissen van toen niet naast zich neer kunnen leggen. Via Dorien probeert ook hij de waarheid boven tafel te krijgen.

Laat je niet op het verkeerde been zetten door Jet van Vuuren

Jet van Vuuren staat algemeen bekend om haar verrassende plotwendingen. Dit merkte ik al toen ik eerder dit jaar Bed & Breakfast las. Elke keer dacht ik weer de ‘dader’ te hebben en elke keer bleek mijn logica niet te kloppen.

Dit was ook zeker het geval bij De Oppas. Van Kim was ik wel overtuigd, zij was onschuldig. Maar hoe was de verhouding tussen Anton en Dorien, en wat is de rol van Max? Keer op keer dacht ik het antwoord te hebben en keer op keer had ik het mis. Een verrassend plot, een bijzonder einde. Zeker niet verwacht bij het lezen van het boek.

Titel: De oppas
Auteur: Jet van Vuuren
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.
Prijs: € 15,-

Bekijk de oppas van Jet van Vuuren op bol.com
(ook verkrijgbaar als e-book)

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar. Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *