Hemelse soepen, kookboek voor soepliefhebbers

Door  |  1 reactie

Soepliefhebber? Dan word jij vast en zeker heel blij van het kookboek Hemelse soepen van Kate Adams en Nicole Pisani. Of het nu gaat om een snel soepje of een maaltijdsoep, je vindt ze zeker terug in dit boek. 

Soep is er in vele soorten en smaken. Dat bewijst Hemelse soepen maar weer door meer dan 100 recepten voor soep te bundelen in één boek. Van een bouillon tot feestsoep en alles daartussenin. Lees je mee?

Soep, soep en nog eens…

Wij zijn een kok (Nicole) en een schrijver (Kate) en we houden van soep. Soep neemt ons mee terug naar de kern, naar de essentie van eenvoudig voedsel voor lichaam en ziel. Een kom goede soep heeft een positief effect op je humeur en je weet gewoon dat het je lijf ook goed doet. Soep maken is een vorm van therapie: ontspannend, creatief en ruimhartig.

Hemelse soepen kookboekMet deze inleiding nemen Kate en Nicole je mee in de wereld van soep. En ze gooien je niet gelijk in het diepe.

Ze vertellen je over de geschiedenis van soep, welke benodigdheden je nodig hebt om soep te maken en geven zelfs een aantal recepten voor brood en ander lekkers dat je bij de soep kunt serveren. Tot slot delen Kate en Nicole nog hun favorieten boeken en leveranciers met je.

Kortom: een volwaardig kookboek waarmee je de ene na de andere lekkere soep kunt gaan maken.

Wat voor recepten kun je verwachten in Hemelse soepen?

Hemelse soepen is een prachtig geïllustreerd boek met een overzichtelijke indeling. Je vindt de soepen onderverdeeld in de hoofdstukken Bouillon, Snelle soepen, Knollen & wortels, Reinigend, Oudewijvenpraat, De wereld rond, Troost, Feest, Koud en Erbij. Terwijl ik door dit boek heen bladerde maakte ik gelijk een to do lijstje van de volgende soepen:

 • Groentenbouillon; omdat het niet alleen lekker en gezond is maar het huis gaat er ook heerlijk van ruiken
 • Caldo Verde; uit de categorie snelle soepen en dus ideaal voor door een doordeweekse drukke dag
 • Kokosnoot & Garnaal; als echte kokosfan hoort deze zeker op mijn lijstje
 • Flespompoen en gekarameliseerde peer; dit lijkt me dus een heel lekker herfstsoepje
 • Mulligatawny; ik proef de mix van ingrediënten al bijna bij het lezen
 • Tomatencrème en mascarpone; eenvoudig en weinig ingrediënten maar o zo lekker
 • Hoisinribbetjes; de combinatie van de ribbetjes en de soep lijkt me heerlijk
 • Gekoelde kruidige appel; een koude soep die ik gewoon een keer wil proberen

Goed… ik denk dat ik de komende tijd regelmatig soep ga maken. Nu nog kiezen welke als eerste. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook een exemplaar van Hemelse soepen? Je kunt het boek eenvoudig bestellen via Bol.com.

Titel: Hemelse Soepen
Uitgeverij: Good Cook
Prijs: € 24,95

Bekijk op bol.com

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar. Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

1 reactie

 1. Mama van Vesper

  2 november 2015 at 19:11

  die wil ik wel hebben!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *