Christmaholic aan het woord: de leukste kersttrends van 2015

Door  |  2 reacties

Nog maar een paar weken en dan begint de leukste maand van het jaar weer: december! De feestmaand bij uitstek met haar duizenden lichtjes, gezellige etentjes en borrels, eindeloze shopsessies, cadeautjes en natuurlijk: feestelijke versiering. Kerstversiering wel te verstaan! Want weet jij al hoe je je huis dit jaar gaat decoreren?

Zoals ieder jaar zijn er ook voor 2015 weer diverse kersttrends. Zo is er de klassieke kersttrend met een roze twist voor als je van nostalgische kerstversiering houdt, maar ook zoete pastels met speelse circuselementen en retropatroontjes uit de jaren ‘50 mogen dit jaar in de boom. Voor ieder wat wils dus.

Samen met Christmaholic.nl, de grootste kerstblog van Nederland & België, spotten we 9 very likeable & loveable kerstitems die perfect bij de kersttrends van 2015 passen. En die dus eigenlijk niet in je kerstboom of huiskamer mogen ontbreken de komende decembermaand!

Kersttrends 2015

Alles over deze kersttrends voor 2015

1. De industriële Scandinavische kerst is in 2015 helemaal hot in ons kikkerlandje. Dat betekent stoere kerstdecoratie, en daar passen deze snoeren met grote kerstlampen perfect bij. O.a. het Scandinavische woonmerk House Doctor heeft dit soort lampen in haar kerstcollectie.

2. O how we love koper! Vorig jaar kon je er al niet omheen, ook dit jaar is de kleur enorm populair in de kerstboom. Koperkleurige kerstdecoraties vind je overal, o.a. bij Xenos.

3. Papieren kerstdecoraties zie je overal dit jaar. Niet alleen toffe honeycombs (die je bijvoorbeeld bij HEMA scoort) maar ook gevouwen papieren kerstversiering in geometrische vormen, te vinden bij o.a IKEA.

4. Veren – echte en porseleinen – zijn écht een kersttrend dit jaar. Porseleinen veren passen vooral goed in wat modernere kerststijlen, echte veren doen het juist goed in een klassieke boom.

5. Naast veren mogen ook sierlijke vogeltjes niet ontbreken in de kerstboom dit jaar. Vooral écht lijkende vogels (van sneeuwuilen tot parkieten) zijn in 2015 helemaal on trend.

6. Dierenprintjes zijn terug van weggeweest! Dit jaar combineer je ze met warme kleuren zoals donkerbruin, warmgoud en okergeel voor een warm & luxueus effect. Durf jij?

7. Blauw ledlicht is perfect voor als je een winterse sfeer wilt neerzetten in huis. En denimblauw is ook nog eens één van de trendkleuren dit jaar, wat wil je nog meer?

8. Je huiskamer is niet kerstklaar zonder één of meerdere kerstkussens op de bank. O.a. HEMA en H&M Home hebben superleuke exemplaren in hun collectie. Van erg grappig tot super stijlvol. Onmisbaar!

9. Last but not least: gevulde glazen kerstballen maken je kerstboom helemaal af. Je kunt ze zelf vullen, of kant en klaar kopen. O.a. Rivièra Maison heeft diverse gevulde glazen kerstballen, maar ook bij Intratuin vind je ze.

En, welke kerstitems staan op jouw shoppinglist dit jaar? Komen er veren & vogels in jouw boom? Of ga je juist helemaal los met papieren decoratie? Met de kersttrends van 2015 kun je alle kanten op!

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

2 reacties

 1. Annelies

  4 november 2015 at 00:10

  Leuk! Een beetje vroeg nog (wij vieren eerst sinterklaas en komen dan pas aan de kerst toe). Ik vind trend nummer 3 wel wat! Nummer 4 trouwens ook, maar die veertjes overleven het niet in huis denk ik. Mijn poezenbeesten hebben ze waarschijnlijk binnen no-time gespot.

  • Redactie

   5 november 2015 at 08:09

   Wij hebben ook een aantal jaar pas aandacht gegeven aan kerst nadat Sinterklaas weg is, maar het blijkt dat mensen nu al veelvuldig inspiratie opzoeken voor kerst. Denk aan DIY-ideeën, decoraties en recept-ideeën. Dat betekent dat we nu al gedoseerd beginnen en richting december steeds meer kerst-items zullen posten. We zijn hier ook stiekem wel een beetje verliefd op Kerst. Maar wees niet bang, ook voor Sinterklaas komen er genoeg artikelen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *