Aftellen tot kerst: de leukste DIY adventskalenders

Door  |  0 reacties

Hoewel wij stiekem allang aan het aftellen zijn voor kerst, begint het echte aftellen in de adventstijd: 24 dagen voor Kerstmis. En hoe kan dit beter dan met een adventskalender? Tijd om de leukste DIY adventskalenders op een rij te zetten dus.

Advent, een Christelijke traditie die stamt uit de 19e eeuw, is in het christendom de benaming voor de periode voor kerst. De naam advent komt van het Latijnse woord adventus, dat komst betekent. In de adventsperiode bereiden christenen zich voor op het kerstfeest, en wordt de geboorte en de wederkomst van Jezus herdacht.

In Nederland kennen we dit fenomeen met name door de adventskalenders. Deze bevatten verschillende hokjes, waarvan er elke dag één geopend mag worden. Zo tel je, in 24 dagen, af naar kerstmis. Voor kinderen vind je adventskalenders meestal in de vorm van een stukje chocolade of een andere lekkernij, voor volwassenen zijn ze veelal te verkrijgen met spreuken. Je kunt ook zelfs een adventskalender maken en vullen met bijvoorbeeld 24 kleine cadeautjes of gekkigheidjes.

Een leuke bezigheid op een druilerige dag én een superleuke verrassing voor diegene die jouw DIY adventskalender in ontvangst mag nemen. Tijd dus om jou te inspireren met de leukste DIY adventskalenders. Kijk je mee?

DIY adventskalenders

Alles over deze DIY adventskalenders

1. Men neme een kapstok, 24 haakjes, evenveel lintjes en evenveel cadeautjes. Hoe leuk is deze Scandinavische adventskalender! Niet te zware cadeautjes kiezen dan!

2. Als je voor de kleine kerstcadeautjes gaat, is deze krijtbord-adventskalender een goede optie. Even 24 bonbon-doosjes scoren en plakken maar.

3. Je kunt een houtboom en 24 linnen zakjes kopen, maar als je handig met de naaimachine en met hamer en spijker, maak je deze kerstboom-adventskalender helemaal zelf. Aan jou de keuze!

4. Dol op kleur? Scoor 24 gekleurde doosjes in de maten van je cadeautjes of lekkernijen en plak ze speels op bijvoorbeeld een dienblad. Door te wisselen tussen letters en cijfers wordt hij extra speels en vrolijk.

5. Een overschot aan voedselpotjes die je hebt bewaard voor ‘je weet maar nooit’. Je weet maar nooit is nu aangebroken; maak er een mooie adventskalender van. Pak je cadeautjes in met bijvoorbeeld vloeipapier voordat je ze in de potjes stopt, zodat de verrassing er niet meteen af is.

6. Voor de mooiste kerstwensen en -quotes: een adventskalender van kerstkaarten. Uiteraard in de vorm van een kerstboom!

7. Als je het niet bij alleen kleine cadeautjes kan houden, maar afwisselt met grote cadeautjes, kun je heel eenvoudig een kerstboom-pakket maken. Zorg wel dat cadeautje één niet onderop ligt, daar gaat dan je kunstwerk.

8. Oké, een 25 dagen versie, maar leuk is hij wel. Stop 24 of 25 spreuken, quotes of misschien wel waardebonnen in een potje en klaar. Geschikt voor als je minder tijd hebt! En de pot kun je natuurlijk zo bont maken als je zelf wilt.

9. Scoor 24 mini-kerstboompjes en dito doosjes en je maakt een geweldig winters landschap als adventskalender.

Ik weet wel wat mensen voor wie ik graag een van deze DIY adventskalenders zou willen maken. Op naar een hobbyzaak! En jij?

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *