Di Bruno: een stukje Italië in Amsterdam

Door  |  0 reacties

We houden van lekker eten bij Like & Love (it!). Als we worden uitgenodigd om te komen proeven bij een heropend restaurant zeggen we dan ook zeker geen nee. Soms valt het tegen en krijgen we er spijt van, maar dat gold zeker niet voor Di Bruno in Amsterdam.

“Omschrijf Di Bruno eens in één woord”, zei een vriendin toen ik de dag daarna enthousiast begon te vertellen. “Onmogelijk”, was mijn antwoord. “Di Bruno heeft zoveel goede ingrediënten.” “Maar als je er nu een zou moeten noemen?” Even was ik stil, gevolgd door: “Persoonlijk”.

Een goed begin is het halve werk

Als ik ergens uitgenodigd word, kom ik graag op tijd. Als je dan in de vrijdagavond drukte naar Amsterdam moet dan reken je wat extra reistijd. Ik had alleen niet gerekend op een groot ongeval en een uur vertraging. Di Bruno bellen dan maar. “Geen problemo, we zijn Italianen, wij eten laat. We wachten op u.” +1 voor het personeel, want mijn schuldgevoel was weg.

Italiaans eten in optima forma

De formule van de keuken is simpel, eerlijk maar door de mediterrane touch altijd spannend. En voor iedereen wat wils: eerlijk vlees, lijngevangen vis en biologisch vegetarisch.

Di Bruno, Italiaans restaurant in AmsterdamGetriggerd door de omschrijving in de uitnodiging was ik zeker. Elk restaurant zegt biologisch, vers en eerlijk hun maaltijden te bereiden. Het lijkt haast een modetrend, of nee, een reclamepraatje soms. Want dat eerlijke vlees kan soms best tegenvallen en simpel is soms wel erg simpel. Hoe zou eigenaar Bruno, reeds 25 jaar werkzaam in de restaurantwereld in Oud-Zuid dit zien?

Zodra je de kaart zit, weet je direct dat er na is gedacht over ingrediënten en combinaties. Verse kruiden als saffraan, tijm en rozemarijn staan veelvuldig op de kaart, evenals veel gerechten met het bijschrift ‘huisgemaakt’. Hoewel dat een goed teken is, is het wel altijd af te wachten hoe de bereiding dan is. Als het allemaal zo vers en lekker smaakt als de bruschetta die we van het huis kregen dan zit het wel goed.

Keuzes, keuzes, keuzes!

Bruno kom aan ons tafeltje staan, vertelt ons alles over de specialiteiten, over de gerechten van de dag. Het is de charme van de gastheer die o.a. maakt dat wij verliefd worden op het restaurant. Je voelt je alsof je in zijn woonkamer (het restaurant is ook niet groot, dat helpt) zit en hij speciaal voor jou een diner op tafel zet. Zijn Italiaanse tongval maakt dat je je in het buitenland waant. Dit is meer dan een avondje uit.

Di Bruno, Italiaans restaurant AmsterdamEerlijk is eerlijk; we hebben een probleem nadat we Bruno hebben gesproken. Het blijkt onmogelijk om te kiezen nadat hij elk gerecht met zoveel passie heeft omschreven. Mijn tafelpartner gaat voor coquilles in saffraansaus, ik ga voor mijn all time favorite vitello tonato.

Een goede test, want ik vind dat veel restaurants de plank misslaan met de saus; thuis maak ik hem lekkerder. Of na ja, maakte. Want die van Di Bruno was echt nog vele malen lekkerder.

Hoe mijn tafelpartner zijn coquilles vond, hoefde ik niet te vragen. Ik knipperde met mijn ogen en zijn bord was leeg. Alsof hij deze had afgelikt, zo schoon.

Eten in alle rust

Waar ik me het meest aan erger als ik uit eten ben? Gestresst personeel dat veel te snel uitserveert. In Di Bruno gaat alles in rust. We kunnen ons voorgerecht ruimschoots evalueren, praten over de weekendplannen en genieten van weer een lekkere huiswijn.

Pas een tijd later (maar niet te lang!) wordt de volgende gang geserveerd. Lasagne uit de oven met rundvlees in saffraansaus met worteltjes, uitjes en selderij voor mijn tafelpartner, voor mij lamsvlees in rode wijnsaus met vijgen. Alles net zo lekker en vers als de eerste gang. Goed op smaak gebracht zonder dat het te overheersend is.

We tafelen na met tiramisu, chocoladecake, koffie en een amaretto. Een geslaagd avondje uit. Bruno ziet ons binnenkort weer terug in Oud-Zuid. Want Di Bruno is een parel van een restaurant!

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *