Koken met zwammen: de lekkerste paddenstoelen recepten

Door  |  0 reacties

Zeg je herfst dan zeg je paddenstoelentijd. De champignon kennen we allemaal wel en is het hele jaar door overal te koop. Andere soorten zijn vooral in de herfst goed verkrijgbaar. Een mooi moment voor Like & Love (it!) om op zoek te gaan naar paddenstoelen recepten waarvan je spontaan zin krijgt om de keuken in te duiken. Kijk je mee?

Niet alle paddenstoelen die je tijdens een doorsnee boswandeling tegenkomt zijn eetbaar. Sterker nog, je moet er echt verstand van hebben anders niet aan beginnen. Dus wil je graag aan de slag met de negen heerlijke paddenstoelen recepten die we voor je uitzochten, haal dan vooral de paddenstoelen bij de groenteboer of supermarkt.

Paddenstoelen recepten

Alles over deze paddenstoelen recepten

1. Cantharelle pappardelle…. de naam alleen al zorgt ervoor dat je acuut honger krijgt. Snel maken dus!

2. Op zoek naar een origineel voorgerecht bij je Italiaanse maaltijd? Deze caprese portobellos zijn de moeite waard.

3. Oehhhh deze paddenstoelenburger met frietjes ziet er prima uit en voldoet prima aan de behoefte: comfort food NU!

4. Gek op garnalen? Dan is deze romige garnalen-champignon-pasta zeker geschikt voor jou. Lekker met een frisse salade erbij.

5. Bladerdeeghapjes met gruyère, champignons en gekarameliseerde ui om een zeer keukenprinsesserige indruk te maken op je visite.

6. Ben jij ook dol op risotto en op paddenstoelen? Dan is deze paddenstoelenrisotto met spinazie misschien wel hét recept voor jou deze herfst.

7. Zelf ragout maken klinkt op een of andere manier altijd ingewikkelder dan het is maar deze paddenstoelragout ziet er zo lekker uit dat ik een poging ga wagen.

8. Als iemand tegen mij zegt “Zal ik toast met gebakken paddenstoelen, geitenkaas en walnoten voor je maken?” roep ik dus heel hard ja!

9. Eenvoudig maar o zo lekker deze romig gevulde reuzenchampignons (of portobellos) met spinazie en kaas. Lekker als hapje of voorafje.

Ik ga beginnen met nummer 7; de paddenstoelenragout. Welke van deze paddenstoelen recepten spreekt jou het meeste aan?

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *