Klaar voor Sinterklaas! De lekkerste recepten met kruidnoten

Door  |  2 reacties

’t Heerlijk avondje is gekomen, ’t avondje van Sinterklaas… En natuurlijk horen er heerlijke recepten met kruidnoten bij het heerlijk avondje, en dan niet alleen bij Sinterklaas-avond, maar ook al lang daarvoor. Wij zochten de lekkerste en meest bijzondere voor je bij elkaar zodat je gelijk aan de slag kunt. 

Ieder jaar is er weer ophef over het feit dat kruidnoten al aan het eind van de zomer in de winkels liggen. Heel eerlijk? Wij van Like & Love (it!) hebben daar geen moeite mee. Kruidnoten zijn gewoon altijd lekker. En als ze niet te koop zouden zijn, zou ik ze zelf bakken. Doe ik nu ook regelmatig overigens. Omdat zelfgemaakt gewoon altijd lekkerder is. Kijk je mee naar de recepten met kruidnoten om zelf te maken?

Recepten met kruidnoten

Alles over deze recepten met kruidnoten

1. Een ding is zeker: als ik deze witte chocoladetaartjes met kruidnoten aan Laura laat zien mag ik ze gaan bakken ook.

2. Op zoek naar een geschikt dessert voor pakjesavond? Deze kruidnoten parfait ziet er heerlijk uit. Glaasje Amaretto erbij en je hebt zeer blije eters.

3. Niet zoveel tijd? Deze indrukwekkende kruidnoten crumble met stoofperen maak je in een handomdraai. En als je meer tijd hebt kun je natuurlijk ook zelf de stoofperen maken en de kruidnoten bakken.

4. En dan voor bij de koffie/thee een lekker groot stuk van deze kruidnoten-cranberry-chocoladebrokken.

5. Een kruidnoten cheesecake. Dus niet de kwarktaart waarbij geen oven nodig is. Deze gaat wél in de oven. En dat kan niet anders als heel erg lekker zijn.

6. Leuk om samen met de kids te maken: chocolade kruidnoten truffels. Je bent gewaarschuwd, dit gaat niet zonder kliederen lukken.

7. Oeh…. fudge met kruidnoten en pistache nootjes. Het water loopt je toch spontaan in de mond van deze heerlijkheden of niet?

8. Rocky Road Brownies met kruidnoten en taaitaai. Het is een hele mond vol en waarschijnlijk ook enorm machtig maar ach, moet kunnen zeg ik.

9. Zijn ze bij jou thuis dol op milkshakes? Dan scoor je gegarandeerd punten met deze Sintershake met kruidnootkruimels.

Welke van deze recepten met kruidnoten ga jij maken om je familie mee te verrassen op pakjesavond? (of nu al!)

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

2 reacties

  1. Ilse

    13 november 2015 at 19:21

    Wat een leuke ideetjes! Ziet er allemaal even verrukkelijk uit!

  2. Sylvia

    13 november 2015 at 19:41

    Ow wauw, nummer 1 sla ik even op 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *