I love to write day: zo leer je nog beter schrijven!

Door  |  0 reacties

De Amerikanen hebben echt óveral een dag voor, zelfs een schrijfdag: I love to write day. Vinden wij niet erg, schrijven zit ons in het bloed. En we weten uit ervaring; hoe meer je schrijft hoe makkelijker het je af gaat. Wil jij beter leren schrijven? Met deze boeken geef je jezelf een stok achter de deur.

Love to write: schrijfboeken

Alles over deze schrijfboeken

1. Lisette Jonkman heeft niet alleen geweldige chicklits geschreven, maar ook nog een boek vol tips voor mensen die genoeg ideeën hebben, maar bang zijn voor de knipperende cursor, zoals ze zelf zegt. Schrijven kreng! is geschikt voor iedereen die romantische, grappige en meeslepende verhalen wil schrijven.

2. Wil je kort en bondig leren schrijven? One line a day is denk ik het meest bekeken boek op onze website en we durven te wedden dat heel wat bezoekers dit unieke dagboek op hun nachtkastje hebben liggen.

3. Geen gebrek aan schrijfvaardigheden, maar wel aan inspiratie? Met de meer dan 600 opdrachten in 642 things to write about kun je wel even vooruit.

4. Schrijven én reizen jouw grootste hobby’s? Check het boek Travel Listography. Waar zou je heen gaan als je kon tijdreizen? Welke mensen hebben een onuitwisbare indruk op je achtergelaten? Wat voor dingen doe je wel tijdens het reizen, maar niet als je thuis bent? Dit is slechts een kleine greep uit de vragen waarop je antwoord moet geven in dit reis-notitieboek.

5. Leuk: over je dromen schrijven in Dream Journal. Waardoor je niet alleen je schrijfvaardigheden ontwikkelt, maar ook nog eens leert je dromen te onthouden en te interpreteren.

6. Schrijf jij vooral in notitieboekjes? Eerder zetten we al de grappigste en leukste notitieboekjes op een rij. Onze redacteuren hebben inmiddels een flinke verzameling.

7. Wil je één keer in je leven een bestseller schrijven? Overal zijn Dummie-boeken voor en hiervoor dus ook. Succes! Stuur je ons een recensie-exemplaar tegen de tijd dat hij uitgegeven wordt?

8. Minstens zo tof als One line a Day: een meerjarendagboek waarbij je elke dag een vraag voorgelegd krijgt. Het jaar daarna krijg je dezelfde vraag. Zie hoe je verandert. Of niet. En leer meteen goed je antwoorden onder woorden te brengen. Wij houden van Q&A a Day.

9. Leuk voor moeders: de mama-versie van eerder genoemde One Line a Day. Zo kun je ondanks alle tijd die het moederschap vraagt ook tijd blijven maken voor schrijven.

Voor welk van deze toffe schrijfboeken ga jij?

Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *