Schattig! Onder-je-kussen-kaartjes

Door  |  0 reacties

Wist je dat in een gezonde relatie tegenover elk punt van kritiek ten minste vijf waarderingen moeten staan? En wist je dat we daar vaak de mist in gaan; we zijn beter in aan te geven wat anderen fout doen, dan wat ze goed doen. Ook bij kinderen. Speciaal hiervoor ontwikkelde Annet de Onder-je-kussen-kaartjes.

Er ging heel wat liefde en tijd zitten in dit unieke project van Annet en alleen daarom is het al de moeite waard om over te schrijven. Achter de Onder-je-kussen-kaartjes (en ja, we leggen straks uit wat het precies is) zit een hele filosofie, een verdomd mooie ook.

Een positief zelfbeeld ontwikkelen

Ouders moeten de zelfvertrouwen-emmer van hun kind zo vol gieten, dat deze nooit leeg raakt door de gaten die de rest van de wereld erin prikt. ~ Alvin Price

Eigenlijk vat deze quote het idee achter de kaartjes en het gevoel van Annet samen. Zij werd in 2011 mama en had eigenlijk maar een wens voor ogen; ze wilde haar zoon vanaf zijn geboorte een positief zelfbeeld meegeven.

Een zelfbeeld dat, zo bleek na onderzoek wat ze in deze periode deed, al in je (vroege) jeugd wordt gevormd, om precies te zijn in de eerste zes jaar. Zelfbeeld is namelijk niets iets dat intuïtief ontwikkel wordt, dit wordt aangeleerd. Of je jezelf de moeite waard voelt, is daarbij vaak gebaseerd op de meningen en goedkeuringen van anderen. Herkenbaar? Vast wel!

Zelfvertrouwen in cijfertjes

Onder je kussen kaartjesWist je dat we dagelijks zo’n 65.000 gedachten hebben en dat maar liefst 70% daarvan negatief is? En wist je dat 80% van de mensen in een meer of mindere mate (te) weinig zelfvertrouwen heeft? Niet gek als je kijkt naar de hoeveelheid van onze negatieve gedachten.

En mocht je al een kind hebben; ga eens voor jezelf na hoe vaak je zegt dat hij/zij wat fout doet. Zeg je net zoveel aan hem/haar wat je waardeert? Zoals aangegeven blijkt uit onderzoek dat er tegenover één punt van kritiek vijf positieve opmerkingen nodig zijn om het effect ervan teniet te doen.

En hoe is jouw communicatie met je kind? Uit onderzoek blijkt dat ouders hun smartphone vaker aan dan dat ze hun kinderen aanraken. Maar liefst 1.500 keer per week. Daarbij communiceren we meer en meer digitaal; sterker nog 50% van de mensen communiceert liever digitaal dan in het echt.

Zorg voor zelfvertrouwen met de Onder-je-kussen-kaartjes

Afgaand op bovenstaande cijfers zocht Annet naar een manier om haar zoon zelfvertrouwen met de paplepel in te gieten. En voila, daar waren de Onder-je-kussen-kaartjes. Dit doosje met kaartjes is het grootste geschenk dat je je kind kunt geven en het zorgt ook nog eens voor een waardevol, dagelijks ritueel, waarbij je beter leert communiceren met je kind.

Hoe de Onder-je-kussen-kaartjes werken?

Onder je kussen kaartjesSchaf je een doos met Onder-je-kussen-kaartjes aan dan krijg je 52 waarderingskaartjes met ruimte om te schrijven, kleuren of plakken. Daarnaast krijg je communicatietips, kleine extra kaartjes en een duidelijke handleiding, die we hier – voor het gemak en de beeldvorming – vast kort samenvatten:

  • Ga voor het slapen met kind op bed liggen of zitten. Tover een Onder-je-kussen-kaartje tevoorschijn.
  • Schrijf – beginnend met de zin ‘Ik waardeer…’ – wat je waardeert aan je kind. In het algemeen of specifiek van die dag. Vertel je kind precies hetzelfde als hetgeen wat je op het kaartje hebt geschreven. Kleuren of plakken mag overigens ook.

Ik waardeer het dat je mijn ontbijt maakte vanochtend. Ik was ontroerd! Daarom had ik meer tijd en konden we samen wat langer kletsen.

  • Elk kaartje bevat voor de ouder een pakkende quote of opdracht. Zorg dat je deze laatste uitvoert.
  • Vouw het kaartje op en leg het samen onder het kussen van je kind. Waarom? Het verhaal gaat dat dat wanneer je tekst onder je kussen legt, je deze ’s nachts in je opneemt. Hoewel het bij menigeen vast niet heeft geholpen om tóch die tentamens te halen, is dit wel het uitgangspunt geweest van Annet. Extra vrolijk wakker worden is het als deze er de volgende ochtend nog ligt.
  • Is de dag begonnen dan kun je het kaartje terug stoppen in de bewaardoos, welke na 52 dagen een unieke herinnering is.

Zeg nu zelf, dit is toch geniaal bedacht? Snel bestellen dus zo’n doosje! Dat kan voor € 19,99 op de website van Onder-je-kussen-kaartje. Ook leuk om cadeau te geven tijdens de feestdagen.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *