Home Made Bread Day: de lekkerste brood recepten

Door  |  0 reacties

Koop jij altijd kant-en-klaar brood bij de bakker of supermarkt? Vandaag is het Home Made Bread Day, de perfecte dag om eens zelf brood te bakken. Geen paniek, wij helpen je op weg door negen lekkere brood recepten voor je uit te zoeken.

Uiteraard is het fijn dat gesneden en voorverpakt brood bestaat. Het scheelt tijd en inspanning. Maar zelfgemaakt is altijd lekkerder en dat geldt zeker voor brood. Het is, uiteraard afhankelijk van de ingrediënten die je gebruikt, gezonder, van betere kwaliteit, bevat minder zout, meer vezels en is zoveel lekkerder. Kortom, allemaal aan de slag met deze lekkere brood recepten!
brood recepten

Alles over deze brood recepten

1. Bij het kijken naar deze foto proef jedit pull apart garlic bread al bijna. Heerlijk bij een barbecue, buffet of borrel bijvoorbeeld.

2. Dinner rolls zijn iets typisch Amerikaans als onderdeel van de avondmaaltijd. Ze lijken het meest op onze witte kadetjes. Niet zoveel tijd? Deze zijn in 30 minuten klaar.

3. Dit Greek olive bread is iets bewerkelijker, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Hier maak je je gezin of visite ongetwijfeld blij mee.

4. Weet niet hoe het me jou zit, maar ik vind focaccia dus echt super lekker. Dit recept maak ik regelmatig. Een echte aanrader!

5. Caprese-liefhebbers opgelet: een geweldig caprese bread. Combineert natuurlijk uitstekend met de de salade caprese.

6. Tijdens de wintersport word ik altijd blij van de pretzels (krakelingbroodjes) met de grove zoutkorrels. Heerlijk ook voor de terugweg. Vandaar dat ik deze pretzel rolls binnenkort zeker zelf ga maken.

7. Geen zin in vieze handen van het kneden? Dan kun je veilig en met schone handen aan de slag met dit no knead bread. En je hebt slechts vier ingrediënten nodig.

8. Vanavond broodjes shoarma op de planning staan? Waarom maak je niet je zelf de pita broodjes?

9. Oeh…. zachte kaasbroden op twee manieren: met cheddar of met Parmezaanse kaas. Kiezen lastig? Maak je ze toch allebei!

Nog een extraatje als je zelf brood bakt; je huis ruikt heerlijk! Ik geniet wekelijks van die geur. Welke brood recepten ga jij uitproberen? 

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *