De leukste Sinterklaas-boeken om uit voor te lezen

Door  |  1 reactie

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Daar kun je dus niet vroeg genoeg mee beginnen. Tijdens de Sinterklaastijd voorlezen uit speciale Sinterklaas-boeken maakt het extra leuk. Wij zochten de negen leukste Sinterklaas-boeken voor je uit. Kijk maar.

Ideetje: je kunt de Sinterklaas-boeken om uit voor te lezen natuurlijk ook als schoencadeau geven aan het begin van de Sinterklaas-periode om er dan diezelfde avond uit voor te lezen. Volgend jaar heb je dan vast een voorraad om mee te starten.

Sinterklaas-boeken

Alles over deze Sinterklaas-boeken

1. Jip & Janneke zijn tijdloos. Ik ben met de boekjes van Annie M.G. Schmidt opgegroeid en mijn kinderen ook. Deze Jip & Janneke-uitgave Sinterklaas komt met 10 Sinterklaasverhalen en, uiteraard, tekeningen van Fiep Westendorp hoort dus op nummer 1 in dit lijstje.

2. Hou je van de humor van Herman Finkers? Hij schreef Sinterklaas en de arme kindertjes. Want voorlezen is nóg leuker als er voor de ouders ook plezier aan te beleven is.

3. Ken jij Moffel en Piertje van Koekeloere? Je kinderen/neefjes/nichtjes/buurkinderen ongetwijfeld want ze zijn een van de hoogtepunten van SchoolTV. Voorlezen uit Moffel en Piertje vieren Sinterklaas is dus een feest der herkenning voor ze.

4. Ook voor de allerkleinsten is voorlezen al zinvol. Met dit magneetboekje Sinterklaas maak je het voorlezen interactief doordat ze de juiste magneetjes moeten opzoeken en opplakken.

5. Op zoek naar een mooi geïllustreerd voorleesboek vol met verhalen en alle bekende Sinterklaasliedjes? Dan is Het grote Sinterklaas versjes en verhalen boek zeer geschikt.

6. Foeksia de miniheks, de serie van schrijver Paul van Loon, is enorm populair. Vooral bij meisjes. Foeksia en de hoed van Sinterklaas mag niet ontbreken op de boekenplank vol met Foeksia-boeken.

7. Sinterklaas en het kleine hoogtevreespietje, geschreven door Joup van ’t Hek, gaat over Pietje Puk die zijn hoogtevrees moet overwinnen om mee het dak op te kunnen op pakjesavond.

8. In Zwarte Piet in zeven dagen leert pietje Piko in zeven dagen om een echte zwarte piet te worden. Alleen als dat lukt mag hij mee met de stoomboot. Spannend!

9. Ken je De gele ballon van Charlotte Dematons? Zo leuk! Sinterklaas is een soortgelijk boek maar dan uiteraard over Sinterklaas en is de winnaar van de Gouden Penseel 2008.

Nummer 7 wil ik zelf graag hebben. Lijkt me leuk om voor te lezen én te lezen. Welke van deze Sinterklaas-boeken kies jij?

Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

1 reactie

  1. Aukje

    17 november 2015 at 17:29

    Nummer 9 is bij ons al jaren een grote hit. Nummer 7 klinkt ook erg leuk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *