Christmas Book Advent: aftellen naar kerst met de leukste kerstboeken

Door  |  0 reacties

Ken jij het principe Christmas Book Advent al? Als je dol bent op nieuwe tradities bedenken voor je gezin, ieder jaar een adventskalender gebruikt en leuke kerstboeken en andere (voorlees)pareltjes verzamelt dan is dit echt iets voor jou. Lees je mee?

Een adventskalender telt (meestal) af vanaf 1 december naar kerst. De Christmas Book Advent doet dat ook maar dan met leuke kinderboeken. Het principe is eigenlijk heel eenvoudig. Je pakt voor iedere dag een boekje in en legt ze onder de kerstboom, in een mand, op een stapel of wat je zelf voor leuke plek bedenkt. Iedere avond voor het slapen gaan mag er een boekje worden uitgepakt. En natuurlijk lees je daar dan uit voor.

De leukste kerstboeken voor jou geselecteerd

Heb je nog niet voldoende leuke kerstboeken in huis? Dan doe je er wat andere boekjes tussen of je schaft een paar nieuwe aan. Je collectie groeit vanzelf als je er een traditie van maakt. We zochten negen leuke kerstboeken voor je uit. Zo krijg je die 24 dagen wel vol!

Christmas Book Advent: de leukste kerstboeken

Alles over deze leuke kinderboeken

1. Hier kom je de winter wel mee door. Het grote voorleesboek van de winter heeft niet alleen heel veel leuke verhalen over Roel, Noor, papa, mama en hun kat Dropje. Je komt ook recepten, knutseltips en liedjes tegen.

2. Ach gos, De kleine kerstman mag nooit mee met de andere kerstmannen omdat hij te klein is. Daarom bekommert hij zich om de dieren en wordt hij de enige echte dieren-kerstman.

3. Kleine ezel viert kerstfeest bij Feestvarken dit jaar. Althans, dat zou zo moeten zijn. Het is een hele toestand om bij Feestvarken te komen en eenmaal daar blijkt hij niet thuis te zijn…

4. Dick Bruna, wie kent hem niet. De bestseller Kerstmis bestaat dit jaar 50 jaar en is daarom opnieuw uitgebracht in een luxe uitvoering met goudstempel op de omslag en leeslint met engel.

5. Met Het vrolijke kerst voorleesboek haal je een feestelijk boek in huis dat vol staat met versjes en verhaaltjes over kerst, op rijm verteld. Met illustraties van Dagmar Stam.

6. In O, denneboom vertelt Mieke aan haar kleine broertje Wouter: ‘Als Sinterklaas weg is, wordt het kerstmis.’ Wouter snapt nog niet zoveel van kerstmus.

7. Voor de iets grotere kinderen die al zelf lezen: Geronimo Stilton met Een muizenissige kerst in New York.

8. Dit jaar bestaat het boek De Polar Express maar liefst 3o jaar en mag daarom niet ontbreken in de Christmas Book Advent.

9. Bobbi-boekjes zijn super leuk voor peuters en kleuters. In Bobbi viert kerst gaat Bobbi op de slee met papa mee om een kerstboom te kopen. En in het boekje vindt je ook nog een exclusieve kerstkalender.

Ga jij de Christmas Book Advent als nieuwe kersttraditie introduceren dit jaar? Super toch als je kinderen hier later aan kunnen terugdenken.

Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *