Nog vijf dagen

Door  |  0 reacties

Twee mensen die elkaar kennen via een forum, beiden dragen ze een groot verdriet met zich mee. Nog vijf dagen en Mara stapt uit het leven voordat ze echt aftakelt. Scott heeft nog vijf dagen voor hij afscheid moet nemen van zijn pleegzoon.

Over ‘Nog vijf dagen’

Nog vijf dagenNog vijf dagen, het verrassende debuut van Julie Lawson Timmer, neem je mee in het leven van twee gezinnen. Mara met haar man Tim en adoptiedochtertje Lakshimi en Scott met zijn zwangere vrouw Lauri en hun pleegzoon Curtis. Scott & Mara kennen elkaar via een forum voor ouders van geadopteerde kinderen. Ze delen een bijzondere vriendschap.

Mara was tot voor kort een succesvolle carrièremoeder die de meest ingewikkelde rechtszaken wist te winnen. Maar de ziekte van Huntington keert haar leven 360 graden. Bij de diagnose heeft ze zichzelf beloofd haar man en dochter nooit tot last te zien. En dat betekent dat dat punt komt dat ze uit het leven wilt stappen. Over vijf dagen en niemand weet het. Hoe breng je die vijf dagen door?

Scott heeft een jaar geleden, na zijn vrouw te hebben overgehaald, de kleine Curtis in huis gehaald. Hoewel hij altijd heeft geweten dat het tijdelijk is, heeft hij zich meer dan verstandig aan de kleine jongen gehecht. Maar zijn moeder komt uit de gevangenis en Curtis moet terug, Tot grote angst van Scott…

Wat wij vonden van ‘Nog vijf dagen’

Op de flaptekst staat:

Nog vijf dagen is een ontroerende, rauwe roman over afscheid nemen en over hoe het is als je de controle over je leven verliest.

Het is maar goed dat ik altijd zakdoekjes bij de hand hebt, want die had ik bij dit boek zeker mee. Je wilt Mara gillen dat ze haar dochter niet alleen kan laten, maar aan de andere kant snap je heel goed dat ze niet verder kan op deze aftakelende manier. En Scott wint je hart met zijn onvoorwaardelijke liefde voor Curtis. Lijdzaam kijk je met hem toe als de kleine jongen terug moet.

Benieuwd hoe het afloopt met de gezinnen van Mara & Scott? Koop het boek en lees het in één adem uit.

Titel: Nog vijf dagen
Auteur: Julie Lawson Timmer
Uitgeverij: De Fontein Romans & Spanning
Prijs: € 17,99

Bekijk op bol.com
(ook verkrijgbaar als e-book)

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar. Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *