Easy Peasy Family: kookboek vol familierecepten én meer

Door  |  0 reacties

Wat een prachtig boek is Easy Peasy Family. Voor wie denkt dat het om een boek gaat met uitsluitend recepten heeft het mis. Easy Peasy Family bevat inderdaad recepten, meer dan honderd zelfs. Maar het woord kookboek dekt de lading niet. Lees je mee?

Claire van den Heuvel en Vera van Haren bracht samen in 2014 hun eerste boek uit, Easy Peasy, gericht op ouders van jonge kinderen in de leeftijdscategorie 0 tot 4 jaar. Dat boek bleek een geweldig succes. Al vlot gingen Clair en Vera daarom aan de slag voor Easy Peasy Family, een logisch vervolg dat zich richt op een gezonde basis voor de hele familie.

Wat kun je verwachten van ‘Easy Peasy Family’?

Easy peasy familyHet boek kent drie delen. Het eerste deel heet Filosofie en geeft je uitleg over de Easy Peasy Food Rules, gaat in op opvoedstijl en eetgedrag en helpt je bij het bepalen van de basis.

Het tweede deel staat boordevol recepten. Meer dan 100 recepten die zijn onderverdeeld in de categorieën Thuis, Familie en vrienden, School en vriendjes, Sport en spel en Onderweg en op vakantie. In het laatste deel vind je een How-To-Guide met daarin onderwerpen als ‘Wat heb je dagelijks nodig?’, ‘Build it yourself’, ‘Easy Peasy Food Swaps’ en ‘Budgettips en inkooptricks’.

Easy Peasy Family is een prachtig vormgegeven boek. Je kunt zelf kiezen of je de methode volledig overneemt, klein begint en uitgroeit of slechts die onderdelen eruit pikt die voor jou toegevoegde waarde bieden. Daar zijn Claire en Vera ook heel duidelijk over. Ieder zijn eigen manier. Het is daarmee een boek waar iedereen wel iets in kan vinden. Zijn het niet de handige tips, dan zijn het wel de heerlijke recepten.

Onze favoriete recepten

Eerlijk is eerlijk, fijne recepten word ik persoonlijk altijd erg blij van. Ik zet mijn favorieten dan ook voor je op een rij. Heb je gelijk een indruk van wat je kunt verwachten in Easy Peasy Family.

  • Rozijnen-kokosbrood
  • Amarantpap met frambozen, blauwe bessen en hazelnoten
  • Pita-pockets met hüttenkäse, zalm en avocado
  • Pompoenetti met noten-kaaspesto
  • Tomatentaart met courgette en geitenkaas
  • Chocofruit met sprinkles
  • Pompoen-spinazielasagne met dadels en hüttenkäse

En er is nog veel meer lekkers te vinden natuurlijk. Conclusie: met Easy Peasy Family haal je een zeer compleet boek in huis over goede voeding voor het hele gezin. 

Titel: Easy Peasy Family
Uitgever: Fontaine Uitgevers 
Prijs: € 24,95

Bekijk op bol.com

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar. Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *