Maak kennis met de foodtruck-cultuur! De lekkerste streetfood recepten

Door  |  0 reacties

Foodtrucks; in Nederland kom je ze met name op festivals tegen, in diverse Amerikaanse steden zijn ze al onderdeel van het straatbeeld. 24Kitchen-presentatrice ging voor haar televisieprogramma Miljuschka’s Food Trucks op reis en verzamelde meteen de beste recepten voor een kookboek.

Culinair blogger Miljuschka Witzenhausen ging voor 24Kitchen op culinaire rondreis door Amerika. In Los Angeles, Texas en New York maakte ze kennis met de foodtruck-cultuur. Naast het televieprogramma dat hier uit voortvloeiden, kwam er ook een supertof boek uit voort. In Miljuschka’s Food Truck krijg je een kijkje achter de schermen tijdens de rondreis en je maakt kennis met de foodtruck-cultuur en Miljuschka’s culinaire ervaringen. Daarnaast bevat het boek meer dan 50 streetfood recepten voor thuis.

De populariteit van foodtrucks

In de Amerikaanse steden zwerven meer dan duizenden foodtrucks rond. Niet alleen in Texas, Los Angeles en New York overigens, maar dit was wel de plek waar Miljuschka het beste een kijkje kon nemen in de foodtruck cultuur en tevens een extra breed aanbod is.

Want als we het over foodtrucks hebben dan hebben we het niet over een loempiawagen of friet van Piet. Zo kun je bij de foodtrucks in Amerika o.a. dim sum, Mexicaanse gerechten, biologische broodjes, visburgers en BBQ-specialiteiten bestellen. Eigenlijk alles wat eten is én wat is gemaakt in verrijdbare wagens.

In Nederland kennen de meeste mensen foodtrucks m.n. van festivals (denk aan de Rollende Keukens), maar langzaamaan zien we ze steeds meer in de grote steden verschijnen. Naar schatting zijn er nu zo’n 300 foodtrucks op straat en dat zal de komende weken alleen maar toenemen.

Streetfood als inspiratie

Miljuschka's foodtrucks, streetfood receptenDe Amerikaanse foodtrucks gaven Miljuschka inspiratie om een kookboek samen te stellen van streetfood recepten die je thuis eenvoudig – ook in een kleine keuken – kunt bereiden. Alle recepten vinden hun oorsprong in een van de foodtrucks die Miljuschka tegenkwam tijdens haar reis. Stuk voor stuk origineel! Onze favorieten?

  • Badass burger met gorgonzola, bacon en gekaramelliseerde ui
  • Pulled pork
  • Shiner Monte Cristo (de tosti-oliebol, geweldig!)
  • Lobster rolls
  • Knapperige taco’s met rauwe coquilles en salsa

Maar stiekem, stiekem zijn het niet alleen de recepten die Miljuschka’s Food Truck een goed boek maken. Dat zijn ook zeker de fascinerende verhalen achter de foodtrucks. Laat onze straten daar ook maar vol mee staan!

Titel: Miljuschka’s Food Truck
Auteur: Miljuschka Witzenhausen
Uitgeverij: AW Bruna
Prijs: € 19,95

Bekijk op bol.com

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar. Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *