Zelf kerstkaarten maken; leuker dan ooit met deze ideeën

Door  |  0 reacties

Kerstkaarten sturen: steeds meer mensen kiezen ervoor om dat niet te doen. Maar stiekem vinden we het toch eigenlijk allemaal best leuk, al die vrolijke kaartjes in de brievenbus rond kerst. Vooral als er aandacht aan is besteed. Ga jij zelf kerstkaarten maken dit jaar? Dan hebben wij de leukste ideeën vast voor je verzameld.

Ik geef toe, die berg kerstkaarten waarin alleen de namen van de verzenders staan… niet heel bijzonder. En ook ik heb me daar schuldig aan gemaakt. Dus heb ik vorig jaar voor het eerst geen bulk meer verstuurd maar alleen een selectie. Dit jaar ga ik dat weer zo doen. En dan mét persoonlijke handgeschreven boodschap. En misschien ga ik ook nog wel zelf kerstkaarten maken, want er zitten leuke ideeën tussen. Kijk je mee?

Zelf kerstkaarten maken

Alles over zelf kerstkaarten maken

1. Begin maar vast met kranten en tijdschriften in repen scheuren, dan maak je straks zo een stapeltje van deze leuke kerstkaarten met papieren kerstboom.

2. Met leuke kleurtjes borduurgaren of wol, een dikke naald en stevig karton maak je in een handomdraai deze geborduurde kerstkaarten.

3. Ik heb dus een grote pot vol met knopen. Knopen die ik van ze lang zal ze leven nooit ga gebruiken. Tot ik dit voorbeeld van een kerstkaart met sneeuwpop van knopen tegenkwam.

4. Zwart/wit is het helemaal op dit moment. Met een aantal van die handige én leuke rolletjes washitape maak je in een handomdraai zelf deze toffe zwart/wit kerstkaarten.

5. Samen met de kids kerstkaarten maken? Dit is een leuk voorbeeld van samenwerking. De kids krijten er op los en jij maakt er een mooie slinger kerstlampjes van.

6. Ahhhh…. dit is toch leuk om in de brievenbus te vinden? Zo’n schattig koekmannetje. Je maakt ze zelf met behulp van schuurpapier.

7. Je kent ze wel, van die snowglobes die je moet schudden en dat er dan sneeuw dwarrelt. Deze kerstkaarten doen hetzelfde. Briljant! Alle perforators in de buurt leeg kiepen en aan de slag.

8. Een vallende ster per post sturen zodat de ontvanger een wens kan doen voor het nieuwe jaar. Origineel en gegarandeerd verraste ontvangers.

9. Weer eentje om samen met de kids te maken. Vooral als je omkomt in de strijkkralen. Samen met mooi papier en een lettertang maak je deze originele kerstkaarten.

Nummer vier moet goed te doen zijn in de voor mij toch al hysterische decembermaand. Ga jij na het zien van dit lijstje ook zelf kerstkaarten maken?

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *