Net even anders! Het lekkerste wereldse kerstbrood

Door  |  0 reacties

Kerstbrood: een speciaal brood gebakken voor de kerst gevuld met noten, vruchten en spijs. Aldus Wikipedia. Maar wist je dat dit in elk land anders is? Elk land heeft zijn ‘eigen’ kerstbrood. En daarop weer vele variaties. We gingen op zoek naar kerstbrood recepten van over de hele wereld. Zo verras je je gasten nog eens compleet! Wedden dat ze deze varianten nog niet kenden?

werelds kerstbrood recepten

Alles over deze wereldse kerstbrood recepten

1. De Grieken bakken op kerstavond Christopsomo, ofwel jezusbrood. We hadden graag een Nederlands- of Engelstalig recept voor je gevonden, maar gelukkig doet Google Translate wonderen.

2. In Amerika zijn cranberry’s veel gebruikt met kerst. Zo ook in kerstbrood. Wij vonden dit zalige recept; om te proeven én om te zien!

3. Traditie in Italië: de bekende panettone. Niet het makkelijkste kerstbrood, maar je hebt nog even tijd om te oefenen.

4. Vier een Finse kerst met joululimppu. Joulu betekent Kerstmis en limppu betekent zacht brood. Duidelijk: zacht kerstbrood.

5. In Bulgarije is het op kerstavond traditie om kerstbrood met honing te bakken. Bijzonder detail: ze noemen het ook wel Money Bread. In het brood wordt namelijk een muntje gestopt; voor welvaart het komende jaar.

6. Bolo Rei: dé kersttraditie in Portugal. Dit kerstbrood, dat ook wel wat weg heeft van cake (koningscake is ook de vertaling, is gevuld met rozijnen, diverse soorten fruit en noten. Uiteraard wordt er ook port gebruikt bij de bereiding.

7. Gingerbread: net als cranberry’s erg populair in Amerika. Ga voor een Amerikaans kerstontbijt!

8. Bij onze Oosterburen zul je dit weihnachtsbrot (met rozijnen!) regelmatig aantreffen.

9. Het uit het zuiden afkomstige gibassier wordt in Frankrijk massaal gegeten met kerst.

Blijf jij bij het traditionele Nederlandse kerstbrood of stap je dit jaar een keer over de grens?

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *