Het leven van de ander

Door  |  0 reacties

Heb je van de week RTL Late Night gekeken met de reportage over Jan? Jan bleek 60 (!) jaar geleden als baby verwisseld te zijn en in het verkeerde gezin te zijn opgegroeid. Eenzelfde verhaal als dat van Rosie in Het leven van de ander.

Over ‘Het leven van de ander’

Het leven van de anderJe bent 18 jaar en je moeder overlijdt, na een lijdensweg die ze ziekte van Huntington heet. Je leven stort al in en dan hoor je ook nog eens dat je moeder helemaal niet je moeder blijkt te zijn. Moet je dan blij zijn dat je dus geen 50% kans hebt om ook drager te zijn van dit verschrikkelijke gen, of stort je leven nog meer in?

Bij Rosie gebeurt het laatste. Ze heeft zoveel vragen en snapt zoveel niet. Haar moeder was haar moeder niet, om wie rouwt ze feitelijk? En wie is haar biologische moeder.

Rosie gaat op zoektocht om antwoorden te krijgen op heel veel vragen, maar dan trekt ze feitelijk een beerput open. Hoeveel levens worden er op zijn kop gezet in Het leven van de ander?

Wat wij vonden van ‘Het leven van de ander’

Waar bij Jan de nachtmerrie werkelijkheid is, is Het leven van de ander een fictief persoon. En ja, soms is het allemaal net too much. Dit gebeurt toch niet echt? Toch blijf je het boek lezen, want je wilt wel weten hoe het zit. Je wilt weten hoe de emotionele achtbaan van Rosie – die van de eerste pagina tot de laatste pagina duurt – eindigt. Een echte pageturner! En hoewel het boek gekwalificeerd wordt als een young adult-boek is deze ook voor volwassenen zeer geschikt. Laat hem daar zeker niet om liggen.

Titel: Het leven van een ander
Auteur: Katie Dale
Uitgeverij: Karakter
Prijs: € 17,95

Bekijk op bol.com
(ook te bestellen als e-book)

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar. Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *