Wat is een kerst zonder snowglobes?

Door  |  0 reacties

Kerstbomen mogen niet ontbreken, evenals lekker eten en cadeautjes. Maar wat dacht je van snowglobes? Je moet er wat ons betreft op zijn minst eentje in de kamer hebben staan. Geen probleem, want snowglobes kun je eenvoudig zelf maken. Kijk je mee naar deze DIY-ideeën?

Een snowglobe – ook wel sneeuwbol of sneeuwglobe genoemd, maar hé dat bekt toch veel minder lekker – is een grote glazen bol met daarin een miniatuurversie van een sneeuwlandschap. Door te schudden zullen de sneeuwvlokken, die in ene traditionele snowglobe altijd aanwezig zijn, zich verspreiden en neerdalen op het landschap. Mooi! En stiekem ook jeugdsentiment. En jeugdsentiment moet gekoesterd worden. Dit jaar ga ik dus zelf snowglobes maken. Doe je mee?

Snowglobes maken

Deze snowglobes maken: zo doe je dat!

1. Skip de kerstboom en ga voor het rendier. Met schattige details!

2. Hoe leuk: een snowglobe om je nek. Je kunt hem ook als sleutelhanger maken uiteraard.

3. Om op te hangen: snowglobes in een lampje. Leuk voor in de kerstboom of bij de voordeur. En met een rolletje rood masking tape als voetje kun je ze ook eenvoudig op tafel zetten.

4. Mason jars, nepsneeuw en mini-kerstboompjes: met deze ‘ingrediënten’ en de handige uitleg van Saskia van Christmaholic maak je zelf snowglobes in een handomdraai.

5. Ken je de stolpen van HEMA? Perfect om een snowglobe mee te maken. Download de printable voor deze sneeuwpop en koop nepsneeuw. Klaar! Oké, het vouwen vraagt nog wel wat tijd, maar dat is juist een leuk uitdaging.

6. Past een kerstboom niet op de kamer van jouw zoon of dochter? Je doet ze vast ook een plezier met deze toffe Frozen-snowglobe.

7. Leuk om samen voor opa en oma te maken; foto-snowglobes.

8. Ben jij creatief met papier? Dan is deze snowglobe wat voor jou.

9. De traditionele snowglobes zijn rond. Dat idee maak je eenvoudig na door een kerstbal met open onderkant te gebruiken als globe.

Snowglobes maken; mijn missie voor komend weekend. Doe je mee?

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *