Dag Sint! Nu gaan we boomhangers maken

Door  |  1 reactie

Sinterklaas hebben we weer uitgezwaaid en moeiteloos schakelen we over in de kerstmodus (voor zover we dat niet al waren). Een perfect moment om samen met de kinderen zelf boomhangers te maken die een plekje in de kerstboom krijgen. Geen inspiratie? Wij helpen je op weg.

Een kerstboom vol met gekochte kerstballen en boomhangers is prachtig. Maar een mix met zelfgemaakte boomhangers maakt hem onmiddellijk een stuk persoonlijker. Misschien een leuke jaarlijkse traditie die je kinderen zich later nog goed zullen herinneren. Kijk je mee naar de leukste boomhangers om zelf te maken?

Boomhangers maken kinderen

Boomhangers maken doe je zo

1. Strijkkralen lenen zich uitstekend om allerlei verschillende boomhangers mee te maken. Kom je misschien ook eens van die enorme verzameling strijkkralen af…

2. Voor de kleine knutselaars zijn deze sneeuwpop boomhangers zeer geschikt. Met behulp van ijslollystokjes, washi tape en wat knoopjes (of een stift) maak je er binnen no time genoeg voor de hele kerstboom.

3. Een Minions-kerstboom! Gegarandeerd een succes als de films bij jou thuis continue worden gekeken. Beetje te veel van het goede? Een mini-minions-boompje op de eigen kamer dan?

4. Deze zien er kunstig uit hè? Er is een simpel trucje voor om deze leuke glitter-touw-ballen te maken. Lekker stoer in de kerstboom.

5. Boomhangers die naar kaneel ruiken. Lekker! Je maakt ze van een soort deeg maar er is geen oven voor nodig. Maar uh… ze mogen dan lekker ruiken, proef vooral niet. Kleine tip.

6. Kerstkransjes mogen ook niet ontbreken in de kerstboom. Deze maak je met behulp van piepschuim ringen en wol. En natuurlijk bepaal je helemaal zelf welke kleuren ze krijgen.

7. Natuurlijk kun je de echte zuurstokjes kopen maar je kunt ze ook knutselen. Deze candy canes maak je met kralen en pijpenragers.

8. Een kerstboom vol met bolletjes wol? Kies je favoriete kerstkleuren en omwikkel piepschuim ballen ermee. Je kunt de piepschuim ballen ook nog in verschillende maten gebruiken voor de variatie.

9. Als je nog ergens ouderwetse kurken hebt liggen is dit het moment om er boomhangers mee te knutselen. Kijk dan hoe schattig deze Rudolph van kurk is.

De woensdagmiddag is een perfect moment om aan de slag met deze boomhangers. En als je dat niet redt, ga je toch gewoon verder op een regenachtige zondag.

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

1 reactie

  1. Sophie

    7 december 2015 at 11:53

    Wat een ontzettend leuke ideeën! Met de straat krijgen we ook een kerstboom die we zelf moeten gaan versieren. Een aantal van deze versieringen is natuurlijk wel wat groter te maken, maar ik weet niet of ze allemaal wel goed waterbestendig zijn. Plaatsen jullie binnenkort nog inspiratie voor grote kerstboomversieringen die ook geschikt zijn voor buiten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *