9x de leukste kerstcadeautjes voor echte koffieleuten

Door  |  0 reacties

Echte koffieleuten herken je zo. Een van de eerste dingen die ze doen na het wakker worden, zo niet hét eerste ding, is koffie drinken. De rest van de dag kun je ze uittekenen bij de koffiemachine of met een kop koffie in de hand. Wij zochten de negen leukste kerstcadeautjes voor echte koffieleuten bij elkaar. Kijk je mee?

Koffie is een meestal warm genuttigde drank die onder andere het oppeppende middel cafeïne bevat. Koffie wordt gemaakt van de ontvelde, gemalen, gedroogde, en geroosterde zaden van de koffieplant. Deze zaden worden koffiebonen genoemd. Botanisch gezien is de vrucht van de koffieplant echter geen boon maar een steenvrucht, en het zaad dus een pit. Bonen in de plantkundige betekenis van het woord zijn vruchten en geen zaden. Tijdens het roosteren van de koffiebonen – ook wel branden genoemd – ontstaan zo’n 700 verschillende chemische stoffen. De gebrande koffiebonen worden gemalen en ongemalen verkocht. (Wikipedia)

Kerstcadeaus koffieleuten

Alles over deze kerstcadeautjes voor koffieleuten

1. Een cappuccino (of warme chocolademelk) is pas echt af met zo’n mooi patroontje erop. Dat gaat heel eenvoudig met deze speciale sjablonen. Alleen nog cacao of kaneel erover strooien en klaar.

2. En de cacao of kaneel die je met de sjablonen op de cappuccino tovert kun je makkelijk doseren met een mooie strooier. Behalve in zwart is deze ook in koperkleur verkrijgbaar.

3. Koffie zetten zoals dat vroeger ging, maar dan in een hip jasje met deze Bodum Pour Over Cafetiere met filter. Ik vind ‘m top.

4. Is de koffieleut waar jij een kerstcadeau voor wilt vinden een echte espresso-liefhebber en mag het best wat kosten dan scoor je gegarandeerd punten met deze espressomachine van Illy. Een echte eyecatcher op het aanrecht.

5. Een boek met de titel I love koffie is een perfect kerstcadeautje voor de koffieleut die graag experimenteert met koffie. Meer dan 100 recepten uit de hele wereld, dus keuze genoeg.

6. Koffie met een likeurtje is een perfecte afsluiter van een uitgebreid kerstdiner. Deze mix voor likeur met de naam Pineut is een leuk kerstcadeautje onder de kerstboom. Even zelf mixen en dat likeurtje zit wel goed.

7. Af en toe een set nieuwe koffiemokjes is altijd leuk. Dus ook als kerstcadeautje. Deze mokjes zijn er in verschillende maten en kleuren.

8. Een fraaie melkopschuimer die het ook nog eens leuk doet op het aanrecht… Daar doe je menig koffieleut een plezier mee.

9. Voor de Latte Macciato fans zijn speciale Latte glazen onmisbaar. Gewoon, omdat de hoeveelheid niet in een gewoon koffiekopje of -mokje past. Deze exemplaren van Viva Scandinavia zijn gemaakt van gerecycled glas. De siliconen band zorgt ervoor dat je je vingers niet brandt.

Koffie-koffie-tijd…. Met deze selectie van de negen leukste kerstcadeautjes voor koffieleuten wordt het nog meer genieten van het koffiemoment.

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *