3, 2, 1, plof! De leukste Christmas crackers

Door  |  0 reacties

Christmas crackers. Van die, meestal met opvallend papier, ingepakte rolletjes met daarin een klein cadeautje of mooie/grappige boodschap verstopt. Door aan de uiteinden te trekken maak je ‘m, vaak met een plof, open. Leuk om deze traditie ook in te voeren?

Hoewel Christmas crackers een echte kersttraditie vormen in landen als Engeland, Australië en Canada zien we ze in ons eigen kikkerlandje ook steeds vaker. Vaak worden ze aan het eind van het kerstdiner uitgedeeld om dan allemaal tegelijk de Christmas crackers open te trekken. Je kunt ze kant-en-klaar kopen of zelf maken. Kijk je mee?

christmas crackers

Alles over deze Christmas crackers

1. Het voordeel van zelf maken is dat je iedere Christmas cracker er anders uit kunt laten zien. Zo maak je er echt een klein persoonlijk cadeautje van.

2. Zelfs voor de hond kun je een Christmas Cracker kopen. Geheel terecht overigens, want voor de hond des huizes is het ook kerst.

3. Deze superleuke Christmas crackers maak je eenvoudig zelf met deze gratis printables. Ook leuk om samen met de kinderen te maken.

4. Als je dan toch zelf Christmas crackers gaat maken, mag zo’n papieren kroontje dat altijd tevoorschijn komt niet ontbreken. Die maak je eenvoudig zelf.

5. Traditioneel rood en groen doen het altijd goed tijdens de kerstdagen. Hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe je ze zelf maakt.

6. Kerstdiner met kleine kinderen? Misschien zijn deze Christmas crackers van de HEMA dan voldoende reden om netjes aan tafel te blijven zitten…

7. Zilver en goud zijn ook van die échte kerstkleuren. En met dat belletje eraan kun je vast een hint geven voor de kerstfilm die na het eten volgt… Polar Express: The bell still rings for those who truly believe.

8. Wil je graag zelf Christmas crackers maken maar heb je niet zoveel tijd om alles bij elkaar te zoeken? Dit DIY-pakket biedt uitkomst!

9. Mocht je de smaak te pakken hebben dan kun je volgend jaar misschien deze briljante Christmas cracker adventskalender maken.

Krijgen jouw gasten dit jaar Christmas crackers tijdens het kerstdiner? En koop je ze dan kant en klaar of ga je ze zelf maken?

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *