Origineel! De lekkerste kersthapjes op een stokje

Door  |  0 reacties

Laten we eerlijk zijn, Kerstmis draait naast de cadeautjes natuurlijk vooral om lekker eten. Of je nu jouw kerstdiner dit jaar een verrassende twist wilt geven of op zoek bent naar wat losse kersthapjes voor op tafel, eten op stokjes is het helemaal!

Van zoete hapjes tot hartige snacks, bijna alles kan wel op een stokje. Zo geef je het heerlijke eten niet alleen een leuke presentatie, maar heb je ook handige hapklare kersthapjes voor je gasten. Weet je nog niet zeker hoe je dit aan moet pakken? Bekijk deze negen originele recepten voor kersthapjes op een stokje. Prikken maar!

Kersthapjes op een stokje

Alles over deze kersthapjes op een stokje

1. Ik ben jaren fan van kaas in combinatie met zoetigheid. Dit jummie recept voor briepasteitjes voegt daar ook nog eens krokant bladerdeeg aan toe. What’s not to love?! Ook handig voor als er zich vegetariërs in je gezelschap bevinden.

2. Deze hapjes hebben twee klassieke kerstsmaken die het altijd goed samen doen: aardappel en bacon. Verrassend is het bijpassende sausje van zure room met hete saus. Smullen!

3. Het hoeft natuurlijk niet allemaal Hollands tijdens het kerstdiner. Voor een Oosterse twist serveer je deze lekkere Chinese gehaktballetjes met sojasaus, kaneel en komijn.

4. Met deze mini-pretzels kun je alle kanten op. Kies voor hartige kaastoppings of ga juist voor zoet en kleurrijk. Dankzij de klassieke pretzelvorm ziet de snack er superleuk uit!

5. Met warme chocolade, slagroom of een snufje poedersuiker… wafels op een stokje zullen het op een koude kerstdag zeker goed doen bij je gasten. Niet zoveel tijd? Gebruik gewoon kant-en-klare wafels zoals dit recept voor wafels met chocoladetoffee .

6. Geen cakepops, maar breadpops. Met wat croissantdeeg, mini-knakworstjes en mosterd heb je binnen no time heerlijke Hollandse hapjes op tafel staan.

7. Voor een semi-gezond tussendoortje zijn deze verrassende fruitstokjes van kiwi met chocolade perfect. Eenvoudig om te maken, maar vergeet niet van te voren de kiwi even in de vriezer te leggen.

8. Tijdens de koude kerstdagen zijn hartige gerechten met bladerdeeg favoriet. Deze variant combineert de heerlijke smaken van zoete aardappel met Indiase kruiden tot een perfecte snack.

9. Voor het toetje is er niets toepasselijker dan deze kerstboom cake pops! Laat je niet afschrikken door de foto’s, ze zijn eigenlijk best eenvoudig om te maken. En spelen met smeltchocolade, cakedeeg en sprinkles is hele leuke kerstvoorpret.

Ga jij dit jaar kersthapjes op een stokje presenteren of houd jij het toch maar bij het traditionele bord en bestek?

Reacties

Lisa (26) woont voor haar werk als online marketeer en tekstschrijver in het bruisende Londen. Ze houdt enorm van eten en koken en is graag creatief bezig. Verder brengt ze vele uren online door, vooral op zoek naar nieuwe muziek, unieke vondsten op Etsy en inspirerende interieurfoto`s en recepten op Pinterest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *