Voor het ultieme kerstgevoel! De lekkerste pretzel recepten

Door  |  0 reacties

Denk jij bij pretzels ook meteen aan kerst? Ga aan de slag in de keuken en haal het kerstgevoel in huis met deze geweldige pretzel recepten. Frohe Weihnachten!

Sinds een winterse stedentrip naar Praag, waar kerstmarkten de hoofdrol speelden, staan pretzels voor mij gelijk aan kerstgevoel. Je maakt me dan ook niet blijer dan in deze periode ook in Nederland met deze zoute krakeling aan te komen. Nog niet bekend met pretzels? Een kleine introductie.

Een pretzel of zoute krakeling is een snack of zoutje. Het deeg met grove zoutkorrels erop wordt gewoonlijk in de vorm van een knoop gebakken. Pretzels bestaan in verschillende soorten en maten, zacht of hard, groot of klein. Oorspronkelijk komen de pretzels uit Europa waar ze Brezel (Duits) of Kringlor (Zweeds) heten. In sommige steden in de Verenigde Staten kun je grote pretzels in kraampjes op straat kopen. In Nederland en Vlaanderen worden kleine pretzels of de rechte variant, de zoute stokjes, meestal als zoutjes gegeten. De krakeling kan als de zoete variant van de pretzel worden beschouwd. (Wikipedia)

Pretzel recepten

Alles over deze pretzel recepten

1. De lekkerste zelfgemaakte en zachte pretzels, maak je met dit recept.

2. Leuk voor kinderen: kleurrijke pretzels met M&M’s.

3. Double Chocolate Dipped Peanut Butter Stuffed Pretzels. Alleen al van de naam loopt het water je in de mond, is het niet?

4. Een unieke combinatie; pretzels met witte chocolade en kaneel. Hier kun je gewoon de voor ons bekende zoutjes voor gebruiken, handig hè?

5. OMG, ik laat mijn afvalstreven meteen varen voor deze Oreo-pretzels. Goddelijk in combinatie met witte chocolade.

6. Lekker hartig; pretzels met Parmezaanse kaas en knoflook.

7. Zoete aardbeisalade met pretzels? Kan prima als dessert met kerst als je het mij vraagt.

8. Voor karamel-liefhebbers; gezouten pretzels met karamel en chocolade.

9. In Nederland kennen we pretzels in de vorm van de zoute sticks. Deze breng je in kerstsfeer met gesmolten chocolade en rood/groen/witte spikkels. Lekker!

Doen pretzels jou ook aan kerst denken? Ga los met deze pretzel recepten!

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *